Direct door naar content

Leon, boksinstructeur

Verhalen Uniek Sporten Brabant

Mijn vader heeft zijn zelfvertrouwen terug door het boksen.”

De vader van Leon Pijnenburg werd een aantal maanden geleden gediagnosticeerd met Parkinson. Leon is zelf sport- en boksinstructeur en is zijn vader gaan trainen. Na vier maanden zag hij een heel ander mens: zijn vader kan weer zelfstandig zitten en opstaan, in en uit bed komen en durft zelfs weer auto te rijden. Hij heeft zijn zelfvertrouwen weer terug. In de tussentijd is Leon gaan zoeken naar mogelijkheden rondom Parkinson Boksen. Hij vond een boksschool waar ze boksles geven aan mensen met Parkinson. Leon deed de training en was meteen verkocht. Hij is zelf een opleiding gestart en is inmiddels gecertificeerd Parkinson bokscoach.

Inmiddels zijn de bokslessen van Leon voor mensen met Parkinson van start gegaan in Fitland Den Bosch. Er wordt getraind op verschillende manieren om mensen met Parkinson een betere kwaliteit van leven te geven. Waarom boksen? Er wordt gewerkt aan beweeglijkheid, flexibiliteit, snelheid, kracht, balans, hand-, oogcoördinatie en voetenwerk. Uit onderzoek is gebleken dat deze intensieve training de ziekte beperkt en vertraagd.

Meedoen? Kijk in de sportzoeker voor meer info.

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente