Direct door naar content

Han, tafeltennisser

Verhalen Uniek Sporten Brabant

Samen met mijn maatje Wim, gaan we dit weer oppakken.”

Han Muffels (58) heeft vroeger altijd getafeltennist. Dat veranderde toen hij vier jaar geleden werd getroffen door een herseninfarct, die ervoor zorgde dat de linkerkant van zijn lichaam verlamd werd. Na zijn revalidatie begon hij weer met tafeltennissen, tot hij zijn heup brak.

“Na mijn revalidatie bij MRC Doorn kreeg ik de kracht in mijn been voor 85% terug. Ook de aansturing ging steeds beter. Dit gaat in kleine stapjes, maar elke stap brengt me weer verder”, vertelt Han. “Doordat ik steeds verder vooruit ging en graag wilde bewegen ben ik opnieuw gaan tafeltennissen. Dat ging me goed af!” Totdat hij zijn heup brak bij een ongelukkige val…

Op dat moment besloot hij op internet te zoeken naar andere mogelijkheden om in beweging te komen, want dat was wat hij wilde. Al gauw vond hij Uniek Sporten de Peel. “Ik zocht op sport voor mensen met een beperking en kwam uit bij Daan Gardien. Na een telefoontje werd ik nog diezelfde dag uitgenodigd om eens te komen kijken bij ‘Bewegen op Maat’, wat ik gretig aannam.” En zo stond hij diezelfde dag nog in de gymzaal. Nog iets onwennig, maar direct enthousiast.

“De uitleg was zeer duidelijk. Bij ‘Bewegen op Maat’ is het de bedoeling dat je verschillende soorten oefeningen gaat doen ter inleiding van de sport die je in de toekomst wil gaan beoefenen. Zoiets bestaat uit een opwarming van de spieren en dat voelde warempel erg goed. Dan volgt een zeer uitdagend parcours waarbij de uitvoering persoonlijk wordt afgestemd: met wandelstok, rollator of rolstoel naargelang je beperking vraagt.” Ook mensen die nog niet weten waar ze naartoe willen werken zijn welkom. Samen wordt gekeken waar je plezier in hebt en wat je mogelijkheden zijn. Zo ontdek je wat bij jou past.

Omdat Han vroeger altijd getafeltennist heeft, is Daan daarnaast met hem gaan kijken of hij dit weer kon oppakken. Daan ging op zoek naar een sportmaatje voor Han. Zo vonden ze Wim. Han en Wim gaan inmiddels wekelijks tafeltennissen, zoals je ziet in onderstaande vlog.

Wil je net als Han weer plezier krijgen in bewegen en onder begeleiding kijken wat er bij je past? Kom dan eens kijken bij 'Bewegen op Maat' of neem contact op met de beweegcoach bij jou in de buurt!

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente