Direct door naar content

Wist je dat bewegen 9 jaar jonger maakt?

Wist je dat… bewegen 9 jaar jonger maakt?

Bewegen is goed voor je. Dat is inmiddels bekend. Maar wist je ook dat…

… je biologische leeftijd met 9 jaar omlaag gaat door regelmatig te bewegen?

… elke dag 10 tot 15 minuten fietsen met een gemiddelde snelheid van 18 kilometer per uur ervoor zorgt dat je conditie met 13% verbetert?

… bewegen ook helpt om je bloeddruk, je bloedsuikerwaardes en je cholesterolgehalte onder controle te houden?

… bewegen niet alleen zorgt voor meer spierkracht en een betere conditie, het maakt je ook slimmer! Een leuke opsteker! Hoe dat kan, leggen we graag uit. Uit onderzoek is gebleken dat 5% meer hartcontractie al kan zorgen voor 15% verhoging van de hersenactiviteit. Bewegen verhoogt namelijk de aanmaak van hersencellen. Daarnaast neemt de bloedcirculatie en daardoor ook het zuurstofgehalte in je hersenen toe.

… je hersenen twee tot drie uur na het sporten beter functioneren? Dus heb je een studiedag of een presentatie. Ga een paar uur van te voren bewegen en je zult zien dat je beter presteert!

VIND EEN BEWEEGCOACH BIJ JOU IN DE BUURT

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente

Initiatief van

Logo Brabant Sport Logo provincie Noord-Brabant

Contactgegevens