Direct door naar content

Xbox

De Xbox is een zeer toegankelijke console wanneer je gamet met een beperking. Door middel van de Xbox Adaptive Controller kun je je eigen controller bouwen, mocht een standaard controller niet toegankelijk voor je zijn. Daarnaast worden Xbox-spellen getest op toegankelijkheid en krijgen ze een label, zodat je makkelijk kunt zien of de game geschikt voor je is. Je kunt met de Xbox ook meedoen met esports, door online te spelen. Voor sommige games is dit gratis, voor andere heb je wel een abonnement nodig.

 


Ben jij benieuwd welke toepassingen er zijn om het gamen fijner voor je te maken? Op deze pagina vind je video’s die je wegwijs maken in de verschillende soorten gamingapparatuur, geschikt voor verschillende soorten beperkingen.

Omdat het zo persoonlijk is, kun je altijd meer informatie vinden en persoonlijke hulp krijgen bij gespecialiseerde partijen zoals HiPerks en NMA Gaming. Zou je graag nog meer ondersteuning willen bij het uitzoeken van gaming hardware die geschikt is voor jou? Neem dan eens een kijkje bij Player Enabled! Player Enabled stelt jouw perfecte game kit samen op basis van de antwoorden die jij zelf geeft. Daarnaast kun je natuurlijk ook om persoonlijk advies vragen.

Nieuws

Handig: uitlegvideo over eenhandig gamen!
Nieuw: een volledig aanpasbare PS5-controller
Microsoft lanceert muis voor gamers met beperking
Programma van:
Partners: