Direct door naar content

Fortnite

Zelfs als je geen gamer bent is Fortnite eigenlijk niet te missen. Het spel is sinds 2017 één van de allergrootste games ter wereld en laat zien dat de game wereld niet meer te onderschatten is. 100 spelers worden in een wereld gegooid tot er nog maar één winnaar overgebleven is. Fortnite wordt sinds de release op hoog niveau als esports met grote prijzenpotten.

Platform

Xbox / PC / Playstation / Nintendo / Mobiel

12+
Gratis
Online
1
2-100
Battle Royale

Wat is mogelijk met jouw beperking?

Maak een keuze

Slechthorend / doof

Goed luisteren naar het geluid in Fortnite kan voordelen bieden, maar het is niet essentieel.

Binnen de instellingen voor het geluid is er ook een optie om het geluid te visualiseren. Zo zal op het scherm een indicator zichtbaar zijn waar het geluid vandaan komt.

Zo heb je als slechthorend/doof person eigenlijk geen nadeel ten opzicht van je tegenstander.

Lichamelijk

Fortnite staat het toe om alle controls aan te passen in het spel. Dit maakt het mogelijk om jouw eigen game setup goed aan te laten sluiten op de acties die nodig zijn in Fortnite.

Daarnaast heeft Fortnite meerdere opties die bepaalde actie, zoals het bouwen, makkelijker maken. Het testen van deze instellingen is een goede manier op te ontdekken wat er het meest bij jou past.

Visueel

Fortnite speelt zich af in een grote wereld waar de tegenstanders zich overal kunnen bevinden. Dit betekent dat de tegenstanders op een grote afstand er klein in beeld kunnen zijn. Dit kan het lastig maken voor mensen met slecht zicht.

Fortnite biedt ook kleurenblind modus voor alle soorten kleurenblindheid.

Laatste nieuws, tips & tricks

Nieuwe technologie: een handsfree gamemuis en een stapelbare controller
Deze gamer speelt met zijn rechtervoet en ogen
Samen gamen? Sluit je aan bij de HiPerks Community

Programma van:

Partners: