Direct door naar content

TRNR. ontvangt Uniek Sporten Certificaat: “Wij willen hét Parkinson bokscentrum van Brabant worden”

28 juni 2024

Bij TRNR. in Nuenen prijkt sinds kort het Uniek Sporten Certificaat aan de muur. En daar zijn eigenaren van de boksschool Tiffany van Egmond en Donadoni Petter ontzettend trots op. “Deze erkenning draagt bij aan onze ambitie om boksen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen in Brabant, welke uitdagingen iemand ook heeft.”

Veilige omgeving
Bij de boksschool in Nuenen bieden ze sinds mei van dit jaar speciale bokslessen aan voor mensen met Parkinson. Tiffany: “Toen we dit traject zijn gestart hebben we tegen elkaar gezegd dat we het professioneel en zorgvuldig aan zouden pakken. In april hebben we allebei de opleiding tot Parkinson bokscoach afgerond. Daarmee laten we aan deelnemers zien dat we het serieus aanpakken en een veilige omgeving willen creëren.”

Het aanbieden van lessen voor mensen met Parkinson sluit aan bij de filosofie die ze hanteren bij TRNR.. “Wij willen boksen zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen in Brabant, welke uitdagingen iemand ook heeft”, legt Donadoni uit. “Wij richten ons met onze lessen ook op het sociale aspect van boksen.”

Parkinson boksen
Boksen is een zeer geschikte sport voor mensen die kampen met Parkinson, vertelt Donadoni.  Een van de symptomen van de ziekte is dat het lastig kan zijn voor mensen om dubbeltaken uit te voeren. “Bij boksen is het belangrijk dat je twee hersenhelften tegelijk gebruikt en je snel schakelt. Je triggert mensen dus om iets te doen wat eigenlijk heel lastig is. Door de trainingen kunnen ze beter omgaan met de symptomen van Parkinson.” De indeling van de lessen wijkt iets af van het reguliere aanbod. “Zo is er geen contact, maar wordt er getraind op de zakken.”

Bokslessen aanbieden aan deze specifieke groep mensen vraagt meer voorbereiding. “Het is continue zoeken wat per persoon wel of niet werkt”, aldus Tiffany. “Wij proberen mensen die hier komen niet te zien als patiënt, maar gewoon als leerling van de boksschool. Wij willen het patroon doorbreken dat ze hulpbehoevend zijn. Er kan zoveel meer dan mensen soms denken.”

Dromen van meer
En hoewel ze pas net zijn begonnen met het aanbieden van Parkinson boksen, dromen Tiffany en Donadoni groot. “Wij willen hét Parkinson bokscentrum van Brabant worden. Dat is onze stip op de horizon”, vertelt Donadoni. “Een plek creëren die voor mensen voelt als een tweede thuis en waar ze graag komen.” En dus is er nog veel werk te verzetten, weet Tiffany. “Maar we doen er alles aan: we organiseren open dagen en gaan langs bij ziekenhuizen in de buurt om onze filosofie te delen.”

Het Uniek Sporten Certificaat gaat helpen om hun droom waar te maken, denkt het duo. “Deze erkenning draagt bij aan onze ambitie om boksen zo toegankelijk mogelijk te maken. Mensen die in een nieuwe situatie komen zoeken vaak naar nieuwe mogelijkheden, maar vertrouwen is daarin ook belangrijk. Door dit certificaat weten zij nu dat ze aan het goede adres zijn bij TRNR.. Daar zijn wij heel trots op.”

Uniek Sporten Certificaat aanvragen
Wil jij ook het Uniek Sporten Certificaat aanvragen? Kijk dan snel op de speciale actiepagina voor de voorwaarden of neem contact op met de beweegcoach bij jou uit de buurt. Zij kunnen jou begeleiden in het traject. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente