Direct door naar content

Uniek Sporten Uitleen

MEER DAN EEN UITLEENSERVICE VOOR SPORTROLSTOELEN OF HANDBIKES

Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice voor de sportrolstoelen of handbikes, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Hoe werkt het?

Doe gratis een aanvraag

We nemen contact
met je op

We maken een afspraak
voor een passing

Je kunt gaan
sporten of bewegen

Ik ben blij dat ik mijn oude sport weer kan uitoefenen.

Lees het hele verhaal

Wil je een sporthulpmiddel lenen? Dat kan op de volgende manier:

 • Check hierboven of Uniek Sporten Uitleen in jouw gemeente beschikbaar is.
 • Dien een aanvraag in om een intakegesprek te plannen.
 • Tijdens een intakegesprek wordt samen met jou het juiste sporthulpmiddel bepaald;
 • Er wordt een afspraak met je gemaakt om het sporthulpmiddel af te leveren, af te stellen en uitleg te geven;
 • Het sporthulpmiddel wordt bezorgd bij je thuis of op de sportvereniging;
 • Je tekent een bruikleenovereenkomst zonder verdere financiële of aankoop verplichtingen, tijdens de looptijd van de bruikleen, zal de adviseur contact opnemen voor een tussentijdse evaluatie;
 • Je leent het middel zolang je het nodig hebt, met een maximale uitleenperiode van zes maanden;
 • Je neemt zelf weer contact op met Uniek Sporten Uitleen voor inlevering van het hulpmiddel na afloop van de uitleenperiode.
 • Je kunt meerdere sporten uitproberen, dankzij de beschikbaarheid van verschillende sporthulpmiddelen. 
 • Je kunt snel starten met sporten of bewegen. Als het sporthulpmiddel op voorraad is kun je binnen twee weken aan de slag.
 • Het sporthulpmiddel kan meegenomen worden naar huis of afgeleverd worden op iedere sportlocatie die je wenst. 
 • Na de uitleenperiode kan, indien gewenst, een Wmo-aanvraag doelmatig worden ingediend omdat je door Uniek Sporten Uitleen al weet welk middel je nodig hebt. 

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan via contact op met Uniek Sporten Uitleen via het contactformulier of via 020-5840751 (op werkdagen tussen 9.00-13.00 en 14.00-17.00 uur).

Heb je een storing of wil je een reparatie doorgeven aan het middel dat je geleend hebt dan kun je contact opnemen met Welzorg via 088-0016700

Wil je meer informatie over hoe je sporthulpmiddel werkt. Via deze pagina van Welzorg kun je alle gebruikershandleidingen vinden van de verschillende middelen die je kunt lenen via Uniek Sporten Uitleen.

Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over de producten en de service van Uniek Sporten Uitleen. Ben je toch niet tevreden en heb je een klacht klacht? Dan horen we dat graag, zodat we samen kunnen werken aan een oplossing. Je kunt een klacht melden via het formulier van Welzorg.

Uniek Sporten Uitleen is een uitleenservice voor individuele sporters (op basis van persoonlijke registratie en een adviestraject) en is daarom niet beschikbaar voor uitleen van sporthulpmiddelen uit naam van een organisatie, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid bij evenementen om een demonstratie te geven.

Onze partners: