Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Land in zicht! of toch niet.....

Veilig over land om een nieuw doel te bereiken

Afgelopen zomer hebben wij met stichting Running Blind Leiden een roeiclinic georganiseerd om een aantal slechtziende geinteresseerden, kennis te laten maken met onze sport. Door onze ervaring leek het ons juist een prima sport die door deze doelgroep beoefend kan worden. En niets is minder waar! Juist door het geluid en het ritme hadden deze "nieuwe leden" de slag snel te pakken. Ook onze eigen leden konden ervaren, door middel van een simulatiebril, hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Ook dit was een hele ervaring.
Na de clinic is afgesproken dit vaker met elkaar te gaan organiseren, maar ook andere doelgroepen, met een handicap hierbij te gaan betrekken. Helaas is ons complex alleen nog niet ingericht om deze doelgroep goed te begeleiden. Daarom willen we ook in samenwerking met hun het complex opnieuw inrichten, zodat we beter toegankelijk zijn voor iedereen.

Via het nieuwe sportakkoord, waar we ons bij hebben aangesloten, gaan we ook uitgebreid aan de slag met het thema "inclusief sporten en bewegen". De intentie is dat we hierdoor nog meer mensen kunnen laten genieten van de roeisport laten genieten, die hier normaal gesproken niet de middelen voor hebben.

De steun die wij dus vragen is voor het aanleggen van speciale geleidelijnen, verlichting en o.a. rolstoelvriendelijke toegang. Wij zitten met 3 verenigingen op 1 complex, dus we doen het niet alleen voor onszelf, maar ook de voetbal -en tennisvereniging hebben er baat bij.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Wij zijn een sloeproeivereniging in het prachtige zuid Hollandse dorpje Hoogmade. Sinds een paar jaar zijn wij ingetrokken bij de lokale tennisvereniging, zodat we onze activiteiten verder kunnen ontplooien. Wij hebben meerdere teams, die zowel recreatief als competitief trainen. De gemiddelde leeftijd van onze leden ligt rond de 40 jaar. Iedereen is bij ons welkom en kan met iedere doelgroep meeroeien. Bijna iedere dag van de week (als COVID-19 er niet zou zijn) gaan er 1 of meerdere sloepen het water op om lekker te sporten.

Wat doe je als tegenprestatie

Deze nieuwe leden kunnen sowieso het 1e jaar gratis deelnemen aan de sport. Daarnaast kunnen wij vervoer regelen van en naar huis, indien gewenst. Voor de donateurs zullen wij na een aantal weken een dag organiseren, waar ze kunnen kijken hoe het complex geworden is en een laten zien wat de vorderingen zijn van onze hopelijk toekomstige nieuwe leden.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

25

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

4

Doelgroep

Sport(en)
Roeien
Handicap(s)
Auditief (doof/slechthorend),Lichamelijk,Visueel (blind/slechtziend),Verstandelijk,Psychisch
Leeftijdscategorie
Jongeren,Volwassenen,Senioren

Social

Video's

Laatste donateurs

Anoniem

dinsdag 27 juli 2021 21:33

€ 70,-
Anoniem

dinsdag 27 juli 2021 13:55

€ 15,-
Anoniem

Mooi project, succes!

dinsdag 27 juli 2021 09:06

€ 100,-