Direct door naar content

Financiën

Regelingen voor sportaanbieders

Het aanbieden van aangepaste sport kost vaak geld. Er bestaan gelukkig verschillende instanties die financiële hulp kunnen bieden. Zo hebben diverse gemeenten en regio’s subsidieregelingen en bestaan er organisaties en websites die je de weg kunnen wijzen op financieel gebied, zoals de subsidiedatabase van het Kenniscentrum Sport en Sport.nl.

Uniek Sporten Crowdfunding

Maar we hebben ook iets nieuws! Uniek Sporten Crowdfunding. Op dit platform kun je snel en gemakkelijk jouw eigen crowdfundingcampagne starten. Om bijvoorbeeld geld op te halen voor de aankoop van zitwaterski’s of het organiseren van een G-voetbaltoernooi. Alles is mogelijk en je hebt zelf de controle. De eerste 20% krijg je van Fonds Gehandicaptensport bij de start van je project als je voldoet aan de voorwaarden. Als jouw project een match is met onze sponsoren dan kan dat zomaar verdubbelen.

Zoek je toch liever een organisatie die jou financieel kan ondersteunen door middel van een subsidie? Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal landelijke organisaties waarbij een aanvraag kan worden gedaan.

Fonds Gehandicaptensport

Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor sport voor iedereen! Zo worden subsidies toegekend aan verenigingen die aanbod hebben voor mensen met een handicap of hiermee willen starten. Wanneer je je aanmeldt voor de collecte van het Fonds Gehandicaptensport, mag je als collecterende vereniging met een aanbod voor mensen met een handicap 50% van de opbrengst zelf houden. Ook bij onze partner Fonds Verstandelijk Gehandicapten kan je meedoen met de collecteweek. Zo kan je twee keer per jaar 50% van je collecteopbrengst zelf houden. Daarnaast kun je een KICI kledingcontainer plaatsen. Hoe meer kleding er ingezameld wordt, hoe hoger de opbrengst voor jouw vereniging en het Fonds Gehandicaptensport.

Overige landelijke fondsen

Naast deze organisaties zijn er programma’s die sportaanbieders de mogelijkheid geven hun sportaanbod (verder) te ontwikkelen. Wil je meer weten over financiële ondersteuning? Je kan met al je vragen terecht bij de contactpersoon in jouw regio.

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×