Direct door naar content

Financiën

Het aanbieden van aangepaste sport kost vaak geld. Er bestaan gelukkig verschillende instanties die financiële hulp kunnen bieden. Zo hebben diverse gemeenten en regio’s subsidieregelingen en bestaan er organisaties en websites die je de weg kunnen wijzen op financieel gebied, zoals de subsidiedatabase van het Kenniscentrum Sport en Sport.nl. Ben je opzoek naar organisaties die financieel kunnen ondersteunen? Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal landelijke organisaties waarbij een aanvraag kan worden gedaan.

Fonds Gehandicaptensport

Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor sport voor iedereen! Zo worden subsidies toegekend aan verenigingen die aanbod hebben voor mensen met een handicap of hiermee willen starten. Wanneer je je aanmeldt voor de collecte van het Fonds Gehandicaptensport, mag je als collecterende vereniging met een aanbod voor mensen met een handicap 50% van de opbrengst zelf houden. Ook bij onze partner Fonds Verstandelijk Gehandicapten kan je meedoen met de collecteweek. Zo kan je twee keer per jaar 50% van je collecteopbrengst zelf houden. Daarnaast kun je een KICI kledingcontainer plaatsen. Hoe meer kleding er ingezameld wordt, hoe hoger de opbrengst voor jouw vereniging en het Fonds Gehandicaptensport.

Overige landelijke fondsen

Naast deze organisaties zijn er programma’s die sportaanbieders de mogelijkheid geven hun sportaanbod (verder) te ontwikkelen. Wil je meer weten over financiële ondersteuning? Je kan met al je vragen terecht bij de contactpersoon in jouw regio.

×

Zoeken

De website wordt doorzocht