Direct door naar content

Topsport

De Paralympische Spelen kennen een lange en mooie geschiedenis. Sinds 1960 worden de Paralympische Spelen iedere vier jaar gehouden. De eerste Paralympische Winterspelen werden georganiseerd in 1976. Nederlandse topsporters behalen met regelmaat schitterende resultaten. Zo waren de Paralympische Zomerspelen van Londen in 2012 en Rio de Janeiro in 2016 een groot succes voor Nederland, en won snowboardster Bibian Mentel een unieke gouden medaille bij de Paralympische Winterspelen van Sochi in 2014.

De Nederlandse paralympische topsporters bewijzen keer op keer dat een handicap je er niet van hoeft te weerhouden sportieve prestaties te leveren. Wellicht heb jij ook topsport-ambities. Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen? Heb je sportervaring? Heb je een lichamelijke of visuele handicap? Ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die NOC*NSF zoekt! 

Als jij het talent hebt en hard wilt werken, zijn er diverse sportbonden die programma's aanbieden om jou de gelegenheid te bieden je verder als sporter te ontwikkelen. Neem contact op met een expert op het gebied van jouw sport of stuur een e-mail naar NOC*NSF. 

Weet je niet precies welke sport bij jouw mogelijkheden past, maar heb je wel sportieve aanleg en ben je absoluut gemotiveerd? Kijk dan eens in de Paralympische sportwijzer of zoek contact met de contactpersoon in jouw regio voor persoonlijk sportadvies. Voor begeleiding kun je in veel gevallen ook contact opnemen met de lokale en provinciale topsportorganisaties.

×

Zoeken