Direct door naar content

Vervoer

 

Hoe kom je bij je sportclub?

 

Als sporter met een beperking is soms nog wel de grootste uitdaging: ‘hoe kom ik er?’ Daarom hebben we alle vervoersmogelijkheden voor je op een rij gezet.

Bus of trein

Met een rolstoel kun je meestal met de bus of trein reizen. Lukt je dat niet zelf, dan kun je extra ondersteuning krijgen via GoOv. Of kijk op Stannah om een uitgebreid overzicht te krijgen van de mogelijkheden om te reizen met openbaar vervoer bij verminderde mobiliteit. 

Regiotaxi en andere mogelijkheden

Als het openbaar vervoer voor jou geen goede optie is, kun je gebruik maken van Valys, de Zonnebloemauto en ANWB Automaatjes. Ga naar Ik wil vervoer voor mogelijkheden in jouw gemeente, waaronder Regiotaxi én alle vrijwilligersinitiatieven. Kijk in de informatiegids Reizen met een Verminderde Mobiliteit voor meer informatie. Of zoek een Fietsmaatje in de buurt.

Sportvervoersvoorziening

Voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking heeft Stichting Special Heroes Nederland een vervoersregeling. Ook individuele sporters en sporters met een visuele beperking kunnen sportvervoer aanvragen! Dit loopt momenteel nog als pilot, maar het doel is om dit op termijn ook permanent te maken.

Kom je er niet uit?

Zit hier geen vervoersmogelijkheid bij die jou kan helpen, of heb je andere vragen over vervoer? De contactpersoon in jouw gemeente helpt je graag verder.

Programma van:

Partners: