Direct door naar content

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!

Er zijn enkele vragen die vaker gesteld worden dan andere. Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Zoek dan gerust even contact met de contactpersoon in jouw regio!

De kans is groot dat er een geschikte sport bestaat! Onze website en app bevatten een volledig overzicht van sporten en filmpjes om je te laten zien wat de sporten inhouden. Ook kan je contact opnemen met de sportaanbieders voor meer informatie. Wij helpen ook bij het vinden van een geschikte sport en we staan bij met een persoonlijk sportadvies. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de contactpersoon in de regio.

Veel hulpmiddelen worden via de WMO in de betreffende gemeente verstrekt. Soms worden ze zelfs als vervoersmiddel verstrekt. Overleg met de gemeente welke mogelijkheden er zijn voor verstrekken of uitleen van een hulpmiddel. Op diverse plekken in Nederland kan ook gebruik worden gemaakt van Uniek Sporten Uitleen. Voor meer informatie kun je ook terecht bij de contactpersoon in de betreffende regio.  

Sporten en bewegen kost geld. Speciaal voor mensen die wel graag sporten, maar rond moeten komen van een minimum inkomen, zijn er regelingen die hierbij kunnen ondersteunen. Er zijn landelijke regelingen, maar de meeste regelingen zijn op regionaal of zelfs gemeentelijk niveau. Op onze pagina Financiën kan je hier meer over lezen. Selecteer de gemeente om ook informatie te krijgen over plaatselijke regelingen waar iemand wellicht voor in aanmerking komt. Heb je nog vragen, neem gerust contact op met de contactpersonen in de betreffende regio.

Programma van:
Partners: