Direct door naar content

Veelgestelde vragen

Er zijn enkele vragen die vaker gesteld worden dan andere. Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Zoek dan gerust even contact met de contactpersoon in jouw regio!

Voor sporters

De kans is groot dat er ook voor jou een geschikte sport bestaat! Weet je niet welke sporten er zoal zijn? Onze website en app bevatten een volledig overzicht van sporten en filmpjes om je te laten zien wat de sporten inhouden. Ook kan je in contact komen met andere sporters en sportaanbieders. Wij helpen je ook graag bij het vinden van een geschikte sport en we staan je graag bij met persoonlijk sportadvies. Voor persoonlijk sportadvies kun je altijd terecht bij de contactpersoon in jouw regio. Jouw contactpersoon kan jouw vragen beantwoorden en je helpen om te gaan sporten of bewegen!

Veel hulpmiddelen worden via de WMO in jouw gemeente verstrekt. Soms worden ze zelfs als vervoersmiddel verstrekt. Overleg met je gemeente welke mogelijkheden er zijn voor verstrekken of uitleen van een hulpmiddel. In de provincie Noord-Holland kan je ook vanuit Wheels2Sport advies krijgen over een sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Op de pagina Hulpmiddelen houden we je op de hoogte van de beschikbaarheid van Wheels2Sport. Je kunt voor ondersteuning ook terecht bij de contactpersoon in jouw regio.  

Sporten en bewegen kost geld. Speciaal voor mensen die wel graag sporten, maar rond moeten komen van een minimum inkomen, zijn er regelingen die hierbij kunnen ondersteunen. Er zijn landelijke regelingen, maar de meeste regelingen zijn op regionaal of zelfs gemeentelijk niveau. Op onze pagina Financiën kan je hier meer over lezen. Selecteer jouw gemeente om ook informatie te krijgen over plaatselijke regelingen waar je wellicht voor in aanmerking komt. Heb je nog vragen, of heb je hulp nodig bij de aanvraag van een vergoeding? Neem gerust contact op met de contactpersonen in jouw regio, zij helpen je graag!

Voor sportaanbieders

Voor je een nieuwe aangepaste sport opzet of je accommodatie aanpast, is het belangrijk een aantal vragen te beantwoorden en zaken te controleren. Op onze pagina Aanbod starten hebben we de eerste paar vragen voor je genoteerd.Daarnaast hebben NOC*NSF en de NSGK hebben samen een stappenplan ontwikkeld voor het opzetten van aangepaste sport. Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met de contactpersoon in jouw regio voor vragen en advies!

Elke handicap kent andere uitdagingen. Om sporters met een handicap goed te begeleiden, is het belangrijk om voldoende informatie in te winnen over verschillende handicaps en de uitdagingen die deze met zich meebrengen. De contactpersoon in jouw regio kan je daarbij helpen. Daarnaast hebben wij een overzicht gemaakt van informatieve websites, boeken en leertrajecten voor trainers en coaches met betrekking tot sporten met diverse handicaps op onze pagina Handicaps.

×