Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Onbezorgd duofietsen

Het Beekdal

Het doel van de aanschaf van de duofiets is het vergroten en verbeteren van de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van zowel de bewoners alsook de omwonenden van de woonzorginstelling. Bovenal willen we hiermee stimuleren dat onze bewoners weer kunnen gaan genieten van het buiten zijn en de prachtige omgeving rondom Het Beekdal. Een ander doel is dat Vilente Het Beekdal door de aanschaf van de duofiets meer zichtbaarheid en participatie kan creëren in de wijk. Middels dit initiatief willen wij ook bijdragen in het verminderen van eenzaamheid. Door samen te werken met partijen zoals gemeente en/of organisatie Fietsmaatjes de Gelderse Vallei bereikt men ook de inwoners van de wijk. Hiermee wordt er meegevaren met de nieuwe koers Onbezorgd oud worden.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Vilente biedt wonen, zorg en behandeling in de gemeente Ede, Renkum en Wageningen. De aanschaf van de duofiets is voor locatie Het Beekdal. Dit woonzorgcentrum staat in Heelsum (gemeente Renkum).
Het Beekdal in Heelsum is een woonzorgcentrum voor mensen met lichamelijke beperking of dementie. In totaal wonen er 80 bewoners.
Het belang van beweegstimulering en activering binnen het Beekdal wordt steeds meer erkent dat het een positieve invloed heeft op de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van de bewoners.
De bewegingsagogen spelen hier een belangrijke rol in. Eén van de middelen om de bewoners meer in beweging te krijgen is een duofiets. De meeste bewoners kunnen niet meer zelfstandig fietsen. Terwijl zij wel genieten van fietstochtjes. Een duofiets kan uitkomst bieden. Ze zijn buiten, krijgen 1-op-1 aandacht en zijn in beweging.

Wat doe je als tegenprestatie

De donateurs worden uitgenodigd voor de feestelijke opening van de duofiets. Daarnaast zullen er ook foto's en video's worden geplaatst op onze socials om de donateurs te bedanken.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

25

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

80

Doelgroep

Sport(en)
Fietsen
Handicap(s)
Lichamelijk
Leeftijdscategorie
Senioren

Social

Laatste donateurs

Webo vof

Hopelijk hebben jullie een veel plezier van. Vriendelijke groet het Webo team.

maandag 27 mei 2024 20:14

€ 234,-

Tiny Zegveld

Beste, Hierbij doner ik 50 euro voor de duofiets. Groetjes Tiny van de Korenbloem 60-10.

maandag 27 mei 2024 19:14

€ 50,-

Anoniem

maandag 27 mei 2024 12:46

€ 15,-