Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Tillift voor Paardensport Wittenhorst

Paardrijden voor mensen met een beperking

We hebben met onderhavig project een concreet en tastbaar doel, namelijk de aanschaf van een tillift.
We willen een tillift realiseren voor gehandicapten die niet zelf of door middel van een opstaptrap op het paard kunnen komen. Deze tillift wordt speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep en is al aangemeten op locatie. Met behulp van een verstelbaar tiljuk kan de persoon in diverse standen, van bijna liggend tot zit, op het paard worden gebracht. Dit systeem wordt door de verzorger of degene die naast het paard staat zelf bediend. Zo kan de persoon met beperking gemakkelijk op het paard getild worden.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Als stichting willen we het voortouw nemen voor Limburg en een voorbeeldfaciliteit neerzetten waar mensen met verschillende beperkingen de ruitersport in optima forma kunnen beleven. Zowel de gemeente (wethouder Han Geurts) als de provincie heeft uitgesproken dat binnen de regio Noord-Limburg onze manege de aangewezen manege is voor mensen met beperkingen om de paardensport veilig te kunnen beoefenen. Daartoe is het van belang dat onze locatie ook de voorzieningen krijgt om de toegankelijkheid voor alle sporters te waarborgen. De manege van onze stichting heeft de afgelopen jaren met eigen middelen ook al geïnvesteerd in rolstoeltoegankelijkheid voor mensen met een beperking: • Er zijn twee invalide parkeerplaatsen gekomen. • Een breed beklinkerd pad naar de hellingbaan is gerealiseerd voor rolstoeltoegankelijkheid. • Een hellingbaan om in de instructie ruimte en kantine te komen is gerealiseerd. • En er is een ruim Invalide-toilet gekomen. Echter is onze manege op dit moment nog niet toegankelijk genoeg voor mensen met beperkingen om de paardensport volledig veilig te kunnen beoefenen. Er is bovendien enkel in de binnen locatie geïnvesteerd en we moeten de buiten locatie ook op orde brengen. We willen binnen een half jaar alle investeringen doen en een pilot draaien waarmee we een paardensportvoorziening realiseren die ertoe bijdraagt dat iedereen in de gehele regio kan participeren in de paardensport, ongeacht beperking. Een ‘inclusieve samenleving’ is ons ideaal. Wij geloven dat ieder persoon paard kan rijden en naar mogelijkheden en behoefte mee zou moeten kunnen doen. Het beoogde resultaat is om in beginsel 30 mensen met een beperking te laten deelnemen aan de paardensport door te investeren in toepassingen die nodig zijn om mensen met een beperking te kunnen laten participeren in de paardensport bij ruitervereniging Wittenhorst. Op dit moment hebben we al een wachtlijst van 10 mensen. Bovendien zullen vanuit (nabij gelegen) zorgboerderij Wienes 5 tot 10 mensen deelnemen. Daarbij zal ook stichting Dichterbij (zorginstelling voor mensen met een beperking) 10 mensen ter beschikking stellen voor de paardensport. Binnen dit project willen we ervoor zorgen dat bij ruitersportvereniging Wittenhorst ook mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om de paardensport te beoefenen.

Wat doe je als tegenprestatie

Een dankwoord verspreiden onder de donateurs via de media (facebook en whatsapp). We nodigen de donateurs uit aanwezig te zijn bij een demonstratie/wedstrijd voor en door de doelgroep.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

100

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

30

Doelgroep

Sport(en)
Paardensport
Handicap(s)
Lichamelijk
Leeftijdscategorie
Jongeren,Volwassenen

Laatste donateurs

Anoniem

woensdag 21 juli 2021 08:28

€ 1.600,-
Plus Bloem & Zo

zondag 18 juli 2021 17:28

€ 15,-
Anoniem

dinsdag 13 juli 2021 18:13

€ 150,-