Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Sproet; nieuw paard voor stichting de Stalvrienden

Het stippelpaard wat vele ruiters blij gaat maken

Stichting de Stalvrienden hoopt binnen vijf weken genoeg donaties te werven om haar eerste crowdfundingproject met succes af te ronden. In totaal is er € 5000 nodig voor Sproet, het nieuwe paard van de stichting.
Omdat er steeds meer ruiters met een beperking komen paardrijden bij de Stichting, was De Stalvrienden al ruim een half jaar op zoek naar een geschikt paard om het paardenteam te komen versterken en nóg meer ruiters blij te kunnen maken.
Omdat de paarden van Stichting de Stalvrienden speciaal ingezet worden voor de gehandicaptensport, was de zoektocht niet eenvoudig. Braaf, mensgericht, in goede gezondheid, breed inzetbaar en met vlakke gangen zodat ook ruiters met weinig balans stabiel zitten, waren een aantal voorwaarden waaraan het nieuwe paard moest voldoen.
En toen kwam Sproet op ons pad; een veelzijdige 11-jarige Appaloosa-merrie met een geweldig karakter, die aan al deze eisen voldoet. Na een proefperiode van een maand kunnen we zeggen dat dit het paard is waar De Stalvrienden naar op zoek was! Inmiddels hebben al diverse ruiters met een beperking een ritje op Sproet gemaakt en behoort ze tot één van de favorieten. We hopen nog vele jaren plezier te hebben van dit geweldige paard.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Stichting de Stalvrienden maakt paardrijden mogelijk voor mensen met een beperking. Dit kan een lichamelijke/ verstandelijke beperking, chronische ziekte, meervoudig complexe handicap, autisme, ADHD of een zintuiglijke beperking zijn.
Er even tussenuit, iets om naar toe te leven, bij mooi weer genieten van een buitenrit door het bos. Dat biedt De Stalvrienden haar ruiters. Daarnaast zijn er ook veel therapeutische effecten.

Wat doe je als tegenprestatie

kort filmpje over Sproet en de ruiters die op haar rijden naar alle donateurs versturen.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

15

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

75

Doelgroep

Sport(en)
Paardensport
Handicap(s)
Auditief (doof/slechthorend),Gedragsproblematiek,Lichamelijk,Visueel (blind/slechtziend),Meervoudig,Verstandelijk,Chronische aandoening,Niet aangeboren hersenletsel,Psychisch,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Jongeren,Volwassenen,Senioren

Social

Video's

Laatste donateurs

Anoniem

zondag 13 juni 2021 17:44

€ 90,-
Jan

zondag 13 juni 2021 17:35

€ 250,-
G. van de Ven

Heel veel plezier met Sproet!

zondag 13 juni 2021 15:22

€ 15,-