Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

G-Challenge voetbaltoernooi

12de editie G-Challenge voetbaltoernooi VSC Utrecht

Dit jaar willen we weer gaan proberen (mits de richtlijnen het toelaten) voor de 12e keer het G-Challenge voetbaltoernooi te organiseren. Afgelopen jaar 2020, kon het helaas niet doorgaan i.v.m. het covid-19 virus over de hele wereld. Het toernooi zal plaatsvinden bij Sportvereniging VSC Utrecht op zaterdag 11 september 2021. Dit voetbaltoernooi wordt georganiseerd speciaal voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. G-teams uit het hele land, scholen en instellingen voor jongeren met een handicap zijn uitgenodigd. Tussen 09:00 en 10:00 uur vindt de ontvangst van de teams plaats. Om 09:45 uur zal een boerenblaaskapel de deelnemers feestelijk ontvangen en aansluitend om 10:00 uur het welkomstwoord en een warming up. Tussen 10:30 en 14:30 wordt er gevoetbald in verschillende leeftijdscategorieën.
De benjamins (6-12), de junioren (12-18) en de senioren (18 jaar en ouder). Tussendoor komen oud- FC Utrecht spelers een wedstrijd spelen tegen een aantal geselecteerde spelers van deze dag. Iedere deelnemer ontvangt een lunchpakket en een T-shirt als aandenken van het toernooi. We merken dat deze speciale doelgroep dat enorm waardeert. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking waaronder bekers en uiteraard voor iedere deelnemer een medaille. want meedoen is belangrijker dan winnen. In het jaar 2019 hadden we ruim 285 deelnemers. Dit jaar verwachten we ruim 300 deelnemers.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Het G-Challenge toernooi werd in oktober 2009 voor het eerst georganiseerd. In 2009 deden er 100 G-voetballers uit Utrecht en omgeving mee. De samenwerking tussen de verenigingen Stichting Klein Galgenwaard, Vereniging Sport Utrecht en FC Utrecht verliep zeer goed en de deelnemers waren enorm enthousiast. Deze positieve reacties zijn redenen geweest voor de organisatie om het toernooi jaarlijks te gaan organiseren. In 2021 zal het toernooi voor de 12e keer plaatsvinden. Dit jaar vindt het G-Challenge plaats bij VSC, sportpark Koningsweg in Utrecht.
Deze vereniging ( VSC ) heeft de laatste 4 jaar meegeholpen (allen vrijwilligers) om dit evenement voort te zetten door het sportpark beschikbaar te stellen, en mede door diverse subsidies aan te vragen. De organisatie voor het G-challenge bestaat uit 6 personen en doen hun uiterste best om dit jaarlijkse evenement een succes te maken voor alle mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking.

Wat doe je als tegenprestatie

Er komt een fotograaf die de gehele dag foto's komt maken, wij zorgen ervoor dat er een link komt om na het toernooi alles nog terug te zien en om lekker na te genieten van de mooie dag. Deze sturen wij ook naar alle teams en instellingen en scholen.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

20

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

300

Doelgroep

Sport(en)
Voetbal
Handicap(s)
Lichamelijk,Meervoudig,Verstandelijk,Chronische aandoening
Leeftijdscategorie
Kinderen,Jongeren,Volwassenen,Senioren

Social

Laatste donateurs

COV DESTO G-team

Dank voor jullie inzet!

maandag 12 juli 2021 20:57

€ 385,-
OQ Fashion

Omdat we geloven dat het werkt

maandag 12 juli 2021 20:54

€ 150,-
Erwin

maandag 12 juli 2021 19:16

€ 50,-