Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Navigatiesystemen voor gezellige duofietstochten

Help Stichting Duofietsen Helmond op weg

Iedere Duofietstocht heeft een ritleider die voorop fietst. Hij is het aanspreekpunt, bepaalt de route, controleert dat iedereen veilig zit en veilig fietst. Binnen de grote groep opgeleide vrijwilligers zijn ook ritleiders die de stad en omgeving van Helmond niet goed genoeg kennen om iedere keer een weer een nieuwe leuke route te fietsen. Soms hebben vrijwilligers ook even geen tijd gehad om een nieuwe route te bedenken. In dat geval is een kant-en-klare geteste route vanuit een navigatiesysteem een uitkomst! Daarnaast is digitale navigatie ook handig voor het vinden van de verschillende opstapadressen. Inmiddels wordt al in twee groepen gefietst. Daarom zoekt Stichting Duofietsen Helmond financiële ondersteuning voor twee fietsnavigatiesystemen.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Stichting Duofietsen Helmond organiseert met ruim 100 vrijwilligers op doordeweekse middagen gezellige fietstochten voor mensen die niet (meer) alleen kunnen fietsen. In een groep met maximaal zeven duofietsen wordt elke week een tocht van een uurtje gemaakt.
Onderweg wordt een gezellige koffiestop gemaakt om daarna de tocht terug te fietsen naar het beginpunt. Door de instelbare elektrische ondersteuning op de duofietsen kan iedereen naar eigen vermogen meefietsen.

Wat doe je als tegenprestatie

We kunnen de naam van sponsors op de website zetten.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

30

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

500

Doelgroep

Sport(en)
Fietsen
Handicap(s)
Auditief (doof/slechthorend),Gedragsproblematiek,Lichamelijk,Visueel (blind/slechtziend),Chronische aandoening,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Volwassenen

Social

Video's