Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Handbewogen sportrolstoel voor resul

Sporten voor resul mogelijk maken!

Help mij aan een Nieuwe Rugbystoel!

Beste lezer,
Mijn naam is Resul Karabulut, ik ben 29 jaar. Ik ben geboren met het syndroom Ellis van Creveld. Het syndroom heeft veel verschillende vormen. Bij mij houdt het in dat ik een kleinere bouw heb, dit zie je vooral aan mijn kortere armen, benen en kleinere handen. Dit syndroom is voor mij nooit een reden geweest om uitdagingen in het leven niet aan te gaan. Ik zie het dus ook niet als een beperking, maar ik voel mij juist geprezen dat ik kennis heb mogen maken met de sport Rolstoelrugby.

Rolstoelrugby is een sport die gespeeld wordt door sporters met een beperking aan alle vier ledematen. Het is een teamsport van 4 tegen 4 op een speelveld ter grootte van een basketbalveld waarbij de bal met de rolstoel over de achterlijn gebracht moet worden om een try (score) te maken. Het is een intensieve, tactische en de enige full-contact sport. Dit houdt in dat je op elkaar in mag rijden en hierbij iemand kan laten omvallen. Ik vind het fantastisch om harde hits (stoten) te mogen maken en mijn bijnaam op het veld is dan ook De Tank!

Sinds 2015 maak ik met trots deel uit van het Nederlandse rolstoelrugby team. Met dit team hebben wij de afgelopen jaren veel bereikt. Van onderaan de ranglijst naar de Europese top!
Ook met de Amsterdamse sportclub De Terminators waar ik voor speel, hebben wij meerdere keren de Nederlandse kampioenschap gewonnen. In februari 2022 hebben wij wederom de kans om ons te bewijzen en hopelijk een plaats te bemachtigen op het WK!

De rolstoelen die worden gebruikt om te rugbyen, worden op maat en naar wens gemaakt van de speler. Door de vele hits die je krijgt en maakt, verslijten de stoelen en moeten deze vaak gerepareerd worden. Op hoog niveau is zo een stoel na maximaal 3 jaar aan vervanging toe.
Helaas is een goede rugbystoel best prijzig, hierbij kunt u denken aan bedragen tussen de €8000 en €13.000.

Een groot deel van het benodigde bedrag heb ik nu gelukkig al, maar het laatste beetje moet nog komen.

Kunt u mij helpen om het totale bedrag rond te krijgen? Dan helpt u mij misschien wel om samen met het Nederlandse rolstoelrugby team het WK 2022 te winnen!

Alvast heel erg bedankt en mocht u mij financieel kunnen of willen steunen, helpt dit mij enorm.
Zou u dit bericht willen delen op uw sociale media? Zo kunnen meer mensen dit bericht lezen en delen!

Met sportieve groeten,

Resul Karabulut

Video's

Laatste donateurs

Anoniem

dinsdag 14 september 2021 10:33

€ 1,-
Cecillia & Daryl

Op naar de volgende Paralympische spelen! :D

maandag 13 september 2021 21:26

€ 100,-
Siu-Ching Man

zet hem up Resul. veel succes.

vrijdag 10 september 2021 16:06

€ 50,-

Matchfunders

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×