Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Nederlands Doven Elftal

Op weg naar de kwalificatie voor Deaflympics Brazilië

Om te kunnen deelnemen aan de internationale wedstrijd in Brazilië dienen er vooraf kwalificatie wedstrijden te worden gespeeld om voldoende punten te behalen. Alvorens de kwalificatiewedstrijden worden gespeeld dienen er oefenwedstrijden te worden gespeeld. NDE zal in de eerste kwalificatie spelen tegen Duitsland en wel op 4 en 18 september 2021. 4 september in Essen en 18 september in Helvoirt. Vooraf zullen er wedstrijden worden gespeeld tegen horende voetbalclubs. Als er voldoende punten worden behaald tegen Duitsland dan is de volgende stap wedstrijden in Polen of Zweden. De kosten van deze kwalificatie wedstrijden omvatten, reiskosten, verblijf, verzorging en voeding. De deelnemers zijn ook verplicht zelf een financiële bijdrage te leveren. Met uw steun kunnen wij de wens van deze sporters verwezenlijken. Overigens alle sporters voetballen bij een reguliere club in hun woonplaats en dit bevorderd de integratie tussen doven en horenden.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Ongehoord Sportief is de naam voor het traject dat KNDSB en Gehandicaptensport Nederland samen hebben opgestart. Het is een netwerk dat samenwerkt met partijen uit de sport en partijen met expertise over een auditieve handicap. Samen de uitdaging aangaan om de sportparticipatie te verhogen en de belemmeringen uit de weg te halen. Daarnaast dient Ongehoord Sportief als vraagbaak en informatiecentrum voor zowel (potentiële) sporters met een auditieve beperking als trainers, professionals en docenten. Ook voor voetballers met een auditieve beperking zijn er mogelijkheden om te voetballen op zowel nationaal als internationaal niveau. Zij voetballen “gewoon” bij een club in hun woonplaats en voetballen ze als team mee in de reguliere competitie. Naast dit spelen zij ook in teams voor doven tegen andere teams van doven. Vanaf het nieuwe seizoen wordt dat door de KNVB gefaciliteerd. Tot nu toe was de KNDSB daar verantwoordelijk voor. Een prachtig initiatief voor naar schatting 1 miljoen personen met een auditieve beperking (geheel of gedeeltelijke gehoorschade). Ook voor deze groep sporters zijn er nationale voetbalteams, zowel zaal- (mannen en vrouwen) als veldvoetbal. Er wordt, na kwalificatie, deelgenomen aan Europese en Wereldkampioenschappen en de Deaflympics (Olympische spelen voor doven). Daarnaast is er voor de jeugd de voetbalschoen “Deaf Solcer Academy”. Een wedstrijd spelen gaat met voeten, handen en een vlag. De coach probeert de spelers te bereiken, maar die zijn vooral met elkaar bezig. Vingers worden naast de ogen geplaatst: “kijken”. Slaat op een vlakke hand: “ dichter op je man; het duel aan gaan”. De scheidsrechter gebruikt niet alleen een fluit maar ook een vlag. Met een vlagsignaal wordt aangegeven dat er sprake is van een overtreding. Het behoeft nauwelijks betoog dat deze sporters die actief zijn, in dit geval in het voetbal, een hoge motivatie bezitten om ook op internationaal niveau hun sport uit te oefenen.

Wat doe je als tegenprestatie

De donateurs zullen via onze nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van het verloop van de wedstrijden. En uiteraard bent u welkom bij onze wedstrijden. Indien er van uw zijde geen bezwaar is zullen wij uw naam vermelden op onze website. Door uw bijdrage maakt u de wens van vele sporters waar. Het motto is “op naar Brazilië”

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

30

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

30

Doelgroep

Sport(en)
Voetbal
Handicap(s)
Auditief (doof/slechthorend)
Leeftijdscategorie
Volwassenen

Social

Laatste donateurs

Anoniem

Zet hem op.

zondag 26 september 2021 04:50

€ 8.200,-
Anoniem

Op naar de wereld kampioenschappen in Brazilië

vrijdag 24 september 2021 09:03

€ 100,-
Anoniem

Succes

zondag 19 september 2021 22:13

€ 50,-