Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Handbike / aankoppelbike voor Annemarie

Sporten voor Annemarie mogelijk maken!

Hoi Allemaal, Ik zal mijzelf even voorstellen voor degene die mij niet kennen! Ik ben een 39 jarige van origine geboren Amsterdamse vrouw die al meer dan 20 jaar in Friesland woont. Ik woon hier samen met mijn man(Frank) en 2 kinderen(Jesse en Irene). Ook hebben we een aardige dierentuin thuis, want ik ben altijd al gek op dieren en het is lang ook mijn werk geweest. Gelukkig kan ik met mijn scootmobiel nog lekker met het paard van een vriendin op pad door het bos. Sinds 2013 is er bij mij de diagnose Ehlers Danlos Syndroom gediagnostiseerd. Dit had best wel impact op mijn leven. buiten acceptatie voor mijzelf, ook het erfelijke verhaal dat dit met zich meedraagt, het "schuldig" voelen naar je kinderen, of ook zij het niet ook van je hebben "gekregen". Dit verhaal uit zich natuurlijk verder in het verhaal naar buiten en de acceptatie van anderen die soms moeite hebben met je "onzichtbare" ziekte. Dit alles is een roller coaster.

Vorig jaar juli hoorde ik van het bestaan van de onbeperkte Elfstedentocht. Ik was direct enthousiast! Ik overlegde alles nog net aan met mijn familie en schreef mij in! Ik had nog maar een paar weken om te trainen, maar ging ervoor. Zo blij om voor het eerst in jaren weer een doel te hebben. Een doel om te trainen voor iets dat bij mij paste! Op deze manier wel en ik moest en zou er zoveel mogelijk kilometers uit halen. Ik reed vorig jaar in 5 dagen meer dan de helft van de tocht. Dit jaar heb ik toch helemaal gereden deels met mijn handbewogen rolstoel en deels in mijn scootmobiel.

Al voor de eerste Elfstedentocht probeerde ik al via verschillende wegen aan een handbike te komen. Dit bleek nog niet zo makkelijk.
Toen zag ik deze geweldige actie van Uniek sporten en mijn hoop wakkerde aan... zou ik volgend jaar dan toch de tocht met een handbike en handbewogen rolstoel kunnen doen? Zou ik dan toch aan meerdere tochten mee kunnen doen? Zou ik dan toch naar de winkels kunnen fietsen en dan met de rolstoel verder kunnen gaan? Zou ik dan toch weer kunnen trainen??

Ehlers Danlos Syndroom is een syndroom aan het bindweefsel. Gewrichten gaan iets te makkelijk uit de kom. Het is heel erg belangrijk om je spieren te blijven trainen en in beweging te blijven voor je geest en je lijf.

Zou je me willen helpen? Me helpen een droom waar te maken zodat ik ook met mijn man en kinderen weer lekker kan fietsen?

Wil je me volgen hoe alles gaat na je donatie, qua handbike en trainingen kijk dan op https://www.facebook.com/annemariesonbeperktetocht

Matchfunders

Video's

Laatste donateurs

Anoniem

vrijdag 3 december 2021 20:16

€ 41,72
Barbara Dijksterhuis

Het is je zo gegund!!!

vrijdag 3 december 2021 20:02

€ 25,-
Anoniem

vrijdag 3 december 2021 19:24

€ 10,-