Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Verbeteren toegang kleedlokalen van MVC ’19

Ten behoeve van onze gehandicapte voetballers.

Verbeteren toegankelijkheid kleedlokalen voetbalclub MVC ’19 uit Maasbree ten behoeve van onze gehandicapte voetballers.

De toegang naar onze kleedlokalen is via trappen geregeld. Deze trappen staan al geruime tijd ter discussie. De trappen zijn vrij steil en niet zo handig voor alle gebruikers bij MVC, sterker nog ze vormen voor meerdere doelgroepen een behoorlijk opstakel. De hoogste tijd dat de vereniging hiermee aan de slag gaat !

Met name onze gehandicapte sporters en hun bezoekers ervaren deze trappen als erg lastig en gevaarlijk. Spelers die weifelend bij de trappen staan voor dat ze heel voorzichtig aan de afdaling of opgang beginnen. En komt er hun dan een andere speler tegemoet dan wordt er gewacht tot dat de trap helemaal vrij is. Het lopen op voetbalschoenen maakt het daarbij voor de gehandicapten ook niet gemakkelijker!

De initiatiefgroep heeft met de begeleiding van deze doelgroep contact gezocht en zijn samen gekomen tot de beste duurzame verbetering: EEN LUIE TRAP.
Een trap met een brede aantrede (50 cm ipv 20 cm) en een kleinere optrede (12-15 cm ipv 18 cm). Een 3 meter brede trap met een extra leuning in het midden en leuningen aan de zijkanten zodat er een aparte op- en afgang ontstaat.

Wij denken met deze aanpassing een goede stap te maken voor de toegankelijkheid van met name onze gehandicapte sporters terwijl daarnaast ook onze jongste jeugdspelers hier heel blij mee zullen zijn. In deze moeilijke tijden voor verenigingen een behoorlijke investering voor MVC’19 en daarom vragen wij uw hulp.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Voetbalvereniging MVC'19 biedt de mogelijkheid aan diverse doelgroepen om in teamverband te sporten. Een gehandicaptenafdeling, jeugdafdeling, senioren en damesafdeling.
Naast de reguliere competitie organiseert MVC'19 diverse toernooien voor alle afdelingen. Ook worden de nieuwe seizoenen feestelijk geopend en ook weer afgesloten.
Ook de jaarlijks terugkerende MVC dag met diverse spellen voor alle doelgroepen wordt goed bezocht.

Wat doe je als tegenprestatie

Vermelding Fonds Gehandicaptensport op website Mvc'19, vernoeming op projectbord, facebook e.a.
Iedere donateur zal een plek krijgen op het projectbord en is van harte welkom bij de onthulling van de nieuwe trap.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

5

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

35

Doelgroep

Sport(en)
Voetbal
Handicap(s)
Meervoudig
Leeftijdscategorie
Jongeren