Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

GolfClinic 9 April 2022

golf voor mensen met een beperking

Wekelijks is er de gelegenheid om het golf te oefenen op de driving range en wordt er een ronde gespeeld op de par 3 baan. Na afloop vindt er een gezellig samenzijn plaats in het restaurant. Er zijn altijd enkele vrijwilligers aanwezig voor begeleiding en adviezen. Regelmatig vinden er ook lessen plaats die gegeven worden door de golfprofessional.

9 april hebben wij een GolfClinic gepland waarvoor uitnodigingen aan verschillende instanties in de regio zijn verstuurd. Hierna zal een lesprogramma worden aangeboden wat 2 -3 x per jaar zal worden herhaald.

Lees meer over dit project

Matchfunders

Meer info

Over ons

Focus op Golf is een initiatief om mensen met een fysieke beperking toch weer aan het bewegen te krijgen. Golf is voor iedereen te leren, ook al heb je nooit gegolfd en ben je fysiek beperkt of verminderd belastbaar. Je kan golf op je eigen niveau leren en beoefenen. Het is goed voor het bewegingsapparaat en algehele conditie en kan ook een belangrijk middel zijn om sociale contacten te onderhouden of opnieuw op te doen. Het is een goede revalidatie mogelijkheid voor mensen die willen blijven bewegen na bijv. een beroerte, hoofdletsel, de ziekte van Parkinson, MS of andere problemen met het bewegingsapparaat. Voor de mensen die nu bezig zijn is het groepsgevoel en met een clubje gelijkgestemden bezig te zijn ook heel belangrijk. Er is nu een kleine club van 5 mensen met een fysieke beperking die veel plezier beleven aan de golfsport en aan de gezelligheid die deze bijeenkomsten met zich mee brengen

Wat doe je als tegenprestatie

In de toekomst willen we een bijeenkomst organiseren voor donateurs in samenwerking met NGF

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

12

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

25

Doelgroep

Sport(en)
Golf
Handicap(s)
Lichamelijk
Leeftijdscategorie
Volwassenen

Social