Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

European Hockey ID Championships 2022

EK Parahockey (spelers met verstandelijke beperking)

A.s. zomer van 6 juli t/m 9 juli organiseert Pinoké in nauwe samenwerking met de Europese Hockey Federatie en de KNHB het Europees Hockey Kampioenschap voor spelers met een verstandelijke beperking (het zgn. EHidC) . Er doen 9 landen mee, verdeeld over 3 poules van verschillend niveau. Het evenement vindt 2-jaarlijks plaats. Pinoké heeft de eer gehad het in 2017 ook al mee te mogen organiseren. Deze aankomende versie van het EK Parahockey zou eigenlijk in de zomer van 2021 worden gehouden, maar werd wegens Coronabeperkingen een jaar uitgesteld. De technische leiding ligt - onder supervisie van een ervaren Toernooidirecteur - in handen van zgn. Youth Leaders, jonge enthousiaste hockeyers, die door de EHF worden opgeleid voor internationale functies in het hockey. De faciltering van dit toernooi is in handen van Pinoké.
Zowel de internationale staf als de die van Pinoké worden hoodzakelijk vervuld door een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Pinoké is een grote, ambitieuze en tegelijk gezellige, van oudsher bekende hockeyclub, gelegen in het Amsterdamse Bos. We zijn vooral bekend om onze goede jeugdopleiding. Onze jeugdteams spelen regelmatig mee op het hoogste landeljk niveau. Zowel onze senioren Dames 1 en Heren 1 als onze veteranen spelen ook op het hoogste landelijk niveau. We zijn er trots op dat veel van door onszelf opgeleide jeugd meespeelt in onze Dames 1 en Heren1.
We hebben naast tophockey een hele grote afdeling breedtehockey en bieden verder recreatief hockey, sevens en trimhockey. De nieuwste loot aan de boom is het G-hockey, dat afgelopen najaar is gestart.

Wat doe je als tegenprestatie

Alle donateurs zijn welkom op het toernooi zelf. Bij grotere donaties is het mogelijk om een vermelding te krijgen in de vorm van een banner. Hiervoor wordt contact opgenomen na afloop van het project.

Pinoké zet een grote groep vrijwilligers in om er een fantastisch evenement van te maken, stelt zijn accommodatie ter beschikking en levert een financiële bijdrage.


Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

20

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

100

Doelgroep

Sport(en)
Hockey
Handicap(s)
Verstandelijk
Leeftijdscategorie
Jongeren

Social

Laatste donateurs

Anoniem

woensdag 22 juni 2022 23:22

€ 38,-
Anoniem

woensdag 22 juni 2022 21:29

€ 15,-
Marianne Ruys

woensdag 22 juni 2022 20:41

€ 25,-