Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Paardentransport voor paardrijlessen STAPS

Vervoer van gespecialiseerde paarden

In de manege zijn geen paardenstallen. Onze paarden staan in pension bij vrijwilligers en moeten twee keer per week vervoerd worden naar de manege accommodatie. Omdat dit paarden zijn die speciaal ingezet worden voor ruiters met een beperking, is het essentieel dat juist deze paarden naar locatie komen. De gespecialiseerde lessen kunnen niet plaatsvinden zonder het paardentransport. Met uw bijdrage kunnen wij een heel jaar lang de paarden vervoeren.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

STAPS maakt zich sterk om mensen met een beperking te laten paardrijden. Deze beperkingen kunnen zeer uiteenlopend zijn op motorisch en/of verstandelijk gebied. Ook kinderen met gedrag- en ontwikkelingsproblematiek kunnen uitstekend bij STAPS terecht.

Paardrijden is niet alleen een recreatieve en sportieve bezigheid maar biedt kansen om een vriendschap tussen ruiter en paard op te bouwen. Paardrijden activeert en ontspant immers tegelijkertijd! STAPS is officieel eind 1990 opgericht en vanaf 1993 actief wat betreft het geven van lessen, waarvan sinds eind 2016 in de nieuwe Pasman Manege in Steenwijk. Onze instructeurs zijn gediplomeerd Instructeur voor het Paardrijden door mensen met een beperking. De lesgroepen in onze manege zijn klein, er is een opstapperron en STAPS beschikt verder nog over een volledig aangepaste kantine.

Ook is STAPS aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) en deze werkt samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).

Wat doe je als tegenprestatie

Ieder jaar nodigen we alle sponsoren en vrijwilligers uit voor een gezellig samen zijn met elkaar. Hier is dan een extra activiteit met paarden en ruiters aan verbonden. Alle donateurs, sponsoren en belangstellenden zijn dan van harte welkom om op deze avond aanwezig te zijn.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

5

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

43

Doelgroep

Sport(en)
Handicap(s)
Meervoudig
Leeftijdscategorie
Jongeren

Social

Laatste donateurs

HSP Industrie

vrijdag 2 april 2021 19:42

€ 145,-
Siep Adolfs

vrijdag 2 april 2021 19:35

€ 250,-
Anoniem

vrijdag 2 april 2021 09:02

€ 15,-