Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Landelijke G honkbaldag Portland Poema's

zondag 18 september 2022

Eén keer per jaar organiseert de landelijke honk- en softbalbond (KNBSB) een nationaal toernooi voor G-sporters, de landelijke G-honkbaldag. Honkbalvereniging Portland Poema’s is een van de 8 verenigingen in Nederland die een enthousiast G-honkbalteam heeft. Voorheen kon onze vereniging nooit een team bij ons in Rotterdam uitnodigen, omdat onze accommodatie niet geschikt was voor een grote groep G-sporters. Laat staan voor een dergelijk groot toernooi. Sinds kort hebben wij een nieuwe sportaccommodatie "Honkbal op Zuid" aan de Oldegaarde in Rotterdam, waar we net als de rest van de vereniging wedstrijden spelen.
Hoe groot was de verrassing voor ons dat wij te horen kregen van de KNBSB dat de Portland Poema’s dit jaar zijn aangewezen om de landelijke G-Honkbaldag te mogen organiseren!
Dat gaan we dan ook doen! Op zondag 18 september 2022 organiseert honkbalvereniging Portland Poema’s de landelijke G-Honkbaldag. Bij zo’n toernooi is het gebruikelijk dat het organiserend team de (gezonde) lunches verzorgt voor alle deelnemende sporters en hun begeleiding. En omdat we jarenlang gebruik hebben mogen maken van de gastvrijheid van andere verenigingen, willen we de dag afsluiten met een feestelijke barbecue.
Een aantal (Rotterdamse) instanties heeft al toegezegd om te helpen deze dag voor onze spelers en de andere deelnemende teams een dag te organiseren om nooit te vergeten: Jurriaan komt een optreden geven tijdens de feestelijke dag. Stichting Baseball Against Cancer komt een (honkbal) Clinic verzorgen. E25, een welzijnsorganisatie uit Den Haag, komt met een Amerikaanse gele schoolbus waar de maaltijden door een aantal jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt en samenleving worden klaargemaakt. De KNBSB zorgt voor de wisselbeker en de vereniging voor een medaille voor elke sporter.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

G-honkbal is een sport voor mensen tussen de 5 en 65+ jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Al een aantal jaar trainen wij trouw elke donderdagavond. De trainingen betekenen veel voor zowel de spelers als de begeleiding! Voor alle spelers is het een wekelijks uitje waar ze iedere keer weer naar toeleven. In de zomer trainen we buiten op ons mooie veld, in de winter in een sportzaal. Soms spelen we een wedstrijd tegen een ander G-honkbalteam.
Binnen de vereniging staat maatschappelijke deelname hoog in het vaandel. Niet alleen hebben wij een G-team, maar ook een GoldenSports team, waarbij oudere mensen uit de buurt deel kunnen nemen aan een activiteit met als basis softbal. Momenteel worden er ook lijnen uitgezet om de kantine een rol te laten spelen als ontmoetingsplaats in de verbinding binnen de wijk. We zijn er dan ook trots op als Portland Poema’s een Sportplusvereniging te zijn!

Wat doe je als tegenprestatie

Alle donateurs zijn van harte welkom op ons toernooi.

Grotere donaties willen wij als Poema’s natuurlijk extra in het zonnetje zetten. Denk aan een speciale uitnodiging voor de afsluitende BBQ op het toernooi, de mogelijkheid om een honkbalclinic te volgen, het koppelen van uw (bedrijfs-)naam aan een uit te reiken beker en vermelding op onze social mediakanalen en website.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

10

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

125

Doelgroep

Sport(en)
Honkbal
Handicap(s)
Auditief (doof/slechthorend),Gedragsproblematiek,Lichamelijk,Verstandelijk,Chronische aandoening,Niet aangeboren hersenletsel,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Kinderen,Jongeren,Volwassenen

Social

Laatste donateurs

Maarten Vlag

Veel plezier!

maandag 18 juli 2022 22:31

€ 25,-
Erik

maandag 18 juli 2022 19:43

€ 15,-
Anoniem

zondag 17 juli 2022 20:57

€ 10,-