Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Onderbeen voor Jareth

Sporten voor Jareth mogelijk maken!

Ik ben Jareth van der Weijden, een sportieve jongen van 18 jaar. Ik volg een sportopleiding bij het CIOS Rijn IJssel in Arnhem en ik hoop hier in de toekomst mijn diploma te behalen. Door zuurstof tekort bij mijn geboorte heb ik een beschadiging in mijn hersenen opgelopen waardoor ik aan de linkerhelft van mijn lichaam een aantal spierengroepen heb met een verhoogde spierspanning. Mijn beperking word Cerebrale Parese Hemiplegie Links genoemd.

Al heel mijn leven ben ik een sportieve en actieve jongen. Ik heb diverse sporten beoefend. Op mijn 11de ben ik op het revalidatiecentrum in aanraking gekomen met Badminton en ik was meteen gek van deze sport.
Via de NOC NSF talentendag in 2017 ben ik in gesprek met geraakt met de toenmalige bondscoach van het Nederlandse Para-team en toen is mijn badminton avontuur begonnen. Ik werd door de bondscoach geattendeerd op diverse toernooien door Nederland van het Para-Badminton en in januari 2018 speelde ik mijn eerste toernooi waarna er vele volgden, o.a. het Nederlandse Kampioenschap die ik mijn eerste jaar direct won (wel in de klasse B). Door deze winst speelde ik mijn tweede jaar al in klasse A.
In het voorjaar van 2021 ben ik internationaal geclassificeerd heb ik mijn eerste internationale tournooien mogen spelen en ben ik toegevoegd aan het nederlands selectie team para-badmintonners.

Door mijn beperking draag ik zowel in het dagelijks leven als tijdens het sporten een enkel voet orthese (EVO). Ik heb met mijn zorgverzekering kunnen regelen dat ik 1x per 12 maanden een nieuwe EVO vergoed krijg, want normaal vergoeden zij deze 1x per 19 maanden. Helaas kan ik echt niet goed lopen zonder EVO en is dit hulpmiddel voor mij ontzettend belangrijk. Door het dagelijks gebruik en het sporten slijt mijn EVO erg snel en moet ik na ongeveer 8 maanden de EVO vaak wegbrengen voor reparaties en onderhoud. Door de bijdrage van Uniek sporten is het nu mogelijk om een 2de EVO aan te schaffen die ik speciaal kan gebruiken voor het sporten. Nu ben ik op zoek naar sponsoren die mij willen helpen bij het betalen van de eigen bijdrage van deze sport EVO.

Laatste donateurs

Eveline van Veen

dinsdag 28 juni 2022 23:21

€ 16,35
Kitty de Kraa-van Andel

We hopen dat je gauw je doel bereikt en met ons nog vele badmintontoernooien beleefd. Groetjes Meike en Kitty

dinsdag 28 juni 2022 23:07

€ 50,-
Bart

dinsdag 28 juni 2022 21:57

€ 25,-