Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Honkbaltoernooi voor blinden en slechtzienden

WBSC B4B cup

Op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus vindt bij De Haamen in Beek (honkbalvelden van HSV Cheetahs) een baseball for the blind (B4B) toernooi plaatst. Dit evenement wordt georganiseerd door Iedereen Kan Sporten Westelijke-Mijnstreek (IKS WM), HSV Cheetahs, Sittard Condors en de AIBXC (Italian Association Baseball Played From Blind). De WBSC (World Baseball and Softball Confederation) heeft dit evenement aangekondigd als eerste officiële b4b evenement, in de aanloop om B4B naar de paralympische spelen te brengen. Deelnemende landen zijn Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, UK en USA. Bij dit evenement nodigen we andere honkbalclubs uit, waarbij we kennis en ervaring overdragen, in de hoop dat deze sport zich uitbreidt door heel Nederland. De B4B cup zal elk jaar in een ander land plaatsvinden, wij zijn het eerste land dat dit evenement mogen hosten. Zoals gezegd komen er uit de hele wereld teams met begeleiding en familie naar Limburg om dit evenement bij te wonen.

Wekelijks traint er een structurele groep in Beek. Dit is de eerste sport voor blinden en slechtzienden in Limburg en het eerste b4b team in Nederland. Deelnemers uit heel Limburg doen mee. Iedereen met een visuele beperking mag deelnemen aan de trainingen op vrijdagavond van 19:00 tot 20:30 te Beek bij HSV
Cheetahs en Sittard-Condors.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Sport en bewegen is iets voor iedereen; het is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Voor mensen met een beperking is het echter nog niet vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden.

Iedereen Kan Sporten Westelijke-Mijnstreek is een samenwerking tussen 3 gemeentes; Sittard-Geleen, Stein en Beek. Deze gemeentes zetten, samen met diverse partners in de gemeentes, zich samen in om de sporten voor mensen met een beperking een betere en prominentere plaats te geven in de Westelijke Mijnstreek.

Wat doe je als tegenprestatie

Sponsoren en donateurs die een bijdragen leveren nodigen wij uit tijdens het toernooi. Verder zullen de logo's van de sponsoren en donateurs gebruikt worden in alle communicatie/promotie van het evenement.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

15

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

75

Doelgroep

Sport(en)
Honkbal
Handicap(s)
Visueel (blind/slechtziend)
Leeftijdscategorie
Volwassenen

Social

Video's

Laatste donateurs

John vranken

Veel succes. Mooi initiatief

woensdag 27 juli 2022 22:13

€ 24,80
Dini van der Werf

woensdag 27 juli 2022 21:16

€ 20,-
Anoniem

woensdag 27 juli 2022 20:42

€ 50,-