Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Internationaal Para IJshockey toernooi

NEPIHL Tournament

Na de 1e editie van het "NEPIIL" tournament in Antwerpen (https://www.facebook.com/NEPIHL) is het nu de beurt aan Nederland om dit toernooi te organiseren. Op 1 en 2 april 2023 gaan de Polar Bears (The Lime Kings) met ondersteuning van spelers van de Amstel Tigers para en de Para Devils Nijmegen, tegen de Phantoms uit Antwerpen, de Steelkings uit Sheffield en de Dragons uit Rouen de strijd aan om de fel begeerde NEPIHL bokaal.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

De Polar Bears, momenteel ondersteund door "The Lime Kings" is de enige zelfstandige Para IJshockey vereniging van Nederland. Onze thuisbasis is bij Optisport in Dordrecht.

Wat is dat eigenlijk, Para IJshockey? Dat is heel eenvoudig uit te leggen: Het lijkt qua stijl en sfeer heel veel op ijshockey. De regels zijn dan ook vrijwel hetzelfde, alleen staan de spelers niet op schaatsen, maar zitten we in een “sledge”/slee”. In onze handen hebben we 2 speciale ijshockeysticks. Aan de ene kant van deze ijshockey sticks zitten minimaal 3 stalen punten en aan de andere kant een blad. De stalen punten aan de ene kant van de stick kan je in het ijs steken om je af te zetten en zo te verplaatsen en met het blad kan je de puck spelen of schieten. Uiteraard is de uitrusting die ter bescherming dient dezelfde als bij ijshockey, waardoor je goed beschermd bent. Je draagt altijd een helm met rek voor je gezicht, een bodyprotector die je lichaam beschermd, elleboog beschermers en handschoenen. Met de handschoenen kun je de sticks vastpakken en zijn je handen beschermd. Ook kun je met de handschoenen op het ijs leunen bij bochten die je met de slee maakt.

Wat doe je als tegenprestatie

Alle donateurs willen wij natuurlijk tijdens dit toernooi uitnodigen.

Voor de 5 grootste donateurs willen wij na dit evenement een clinic geven om hun te bedanken.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

5

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

75

Doelgroep

Sport(en)
Para ice hockey
Handicap(s)
Lichamelijk,Chronische aandoening,Niet aangeboren hersenletsel,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Jongeren,Volwassenen

Social

Laatste donateurs

Tina

Super goed!!! Succes hiermee!! (Tante) Tina

woensdag 4 januari 2023 15:30

€ 50,-
Juriaan

Heel veel succes met de organisatie van dit evenement. 😉

woensdag 4 januari 2023 15:18

€ 20,-
Gina Walker

woensdag 4 januari 2023 14:46

€ 15,-