Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Nieuw paard voor SPG Impuls

i.v.m. het onverwachte afscheid van ons paard Urane

Helaas hebben we kortgeleden geheel onverwacht afscheid moeten nemen van onze grote vriendelijke reus Urane. Wat in beginsel leek op een kleine ooginfectie, bleek uiteindelijk helaas een uitzaaiing te zijn van die nare ziekte die ook zoveel mensen treft. In het geval van Urane hebben we helaas het moeilijke besluit moeten nemen haar verder te laten galopperen in de paardenhemel. Een groot verlies, letterlijk en figuurlijk. Urane was namelijk een Percheron, en daarmee uitermate geschikt voor de zwaardere ruiters. Wij zijn dus niet geholpen naar zomaar een paard, maar hebben er één nodig van een flink formaat met bovendien een fantastisch karakter. En die hebben we gevonden!
Onverwacht snel kwamen we Verano tegen; een jonge, knappe, lieve, geschikte en gezonde ruin, waar we naar verwachting jaren mee vooruit kunnen. Hier hangt helaas wel een flink prijskaartje aan vast, waar we niet op berekend zijn. Omdat het vinden van een geschikt paard erg lastig is en we deze kans niet voorbij wilden laten gaan, hebben we het bedrag tijdelijk geleend van iemand die ons een warm hart toedraagt. Met deze crowdfunding hopen we voldoende geld in te zamelen om deze lening af te kunnen lossen. Help jij ons hier ook bij?

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

SPG Impuls biedt paardrijlessen aan aan mensen met een beperking. Dit zijn zowel kinderen als volwassenen met wat voor beperking dan ook. Dit doen we in het gezellige Nispen (NB) op een kleinschalige privé-stal waarbij we gebruik maken van eigen pony’s en paarden. Op deze manier kunnen wij continuïteit en een veilige en prikkelarme omgeving bieden.

Wat doe je als tegenprestatie

Donateurs uitnodigen voor onze open dag in het voorjaar om persoonlijk kennis te maken met Verano en natuurlijk onze andere pony's. Ook zullen we een paar foto's delen van Verano in actie.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

75

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

25

Doelgroep

Sport(en)
Paardensport
Handicap(s)
Auditief (doof/slechthorend),Gedragsproblematiek,Lichamelijk,Visueel (blind/slechtziend),Meervoudig,Verstandelijk,Chronische aandoening,Niet aangeboren hersenletsel,Psychisch,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Kinderen,Jongeren,Volwassenen

Social

Laatste donateurs

Diana Lochten

vrijdag 16 december 2022 15:33

€ 1.272,50
Michelle Santbergen

vrijdag 16 december 2022 15:20

€ 15,-
Anja van Loon

dinsdag 13 december 2022 12:37

€ 15,-