Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Hét unieke podium om kennis te maken met schaken!

Recordpoging 150 uur non-stop schaken in 1 ruimte

De recordpoging wordt door ons neergezet om een podium te bieden voor mensen met een fysieke- of verstandelijke beperking, waarbij de drempel nog te hoog is om kennis te komen maken met het schaken. Iedereen is welkom om te komen schaken: autisme, in een rolstoel, ADHD, een chronische aandoening, voor elke beperking is maatwerk mogelijk want schaken is voor iedereen!
Ook voor mensen die denken dat ze nog niet (goed genoeg) kunnen schaken is dit geen probleem, want je kan in deze gemeenschap elkaar leren en laten leren!
Deze recordpoging vindt plaats van 30 april t/m 6 mei in Topsportcentrum IISPA in Almelo. De poging vindt plaats naast het NK Jeugdschaken t/m 18 (A), 16 (B) en 14 (C) jaar. Deelname aan de poging kost helemaal niets!

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

De Stichting Almelose Jeugdschaakacademie is een stichting die hoofdzakelijk is opgericht voor de organisatie van de Nederlandse Jeugdschaakkampioenschappen. Daarnaast houdt de stichting zich bezig met het aanbieden en voorzien van nevenactiviteiten binnen de schaaksport voor iedereen: jong, oud, man, vrouw, kortom: iedereen. Ook unieke mensen, zoals mensen met een beperking, willen wij hierin niet buitensluiten. Integendeel: wij willen hen een platform bieden om laagdrempelig kennis te maken met de schaaksport. Vaak zien wij als stichting terugkomen dat deze mensen een bijzonder talent hebben, die goed tot hun recht kan komen binnen het schaken. Juist ook nu het populairder dan ooit is, willen wij het platform zijn om iedereen de kans te bieden om bij deze gemeenschap aan te sluiten.

Wat doe je als tegenprestatie

De tegenprestatie is in ieder geval een benoeming op ons speciale sponsoren-schaakbord. Hoe hoger de bijdrage, hoe meer de nadruk op het schaakbord te zien zal zijn. Bij uitzonderlijk grote bijdragen zal er ruimte zijn om aanvullende tegenprestaties te bespreken, zoals een simultaan of het openen van een ronde bij het NK. Ook de aandacht die bij de media terecht zal komen biedt al veel extra aandacht voor bedrijven en individuen.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

100

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

250

Doelgroep

Sport(en)
Schaken
Handicap(s)
Gedragsproblematiek,Lichamelijk,Meervoudig,Psychisch,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Kinderen,Jongeren,Volwassenen,Senioren

Social

Laatste donateurs

Anoniem

Succes met de poging.

zaterdag 29 april 2023 20:11

€ 704,80

Fysio Compleet Almelo

Succes met de poging!

zaterdag 29 april 2023 08:26

€ 100,20

Anoniem

Anonieme gift van een schaakliefhebber

donderdag 20 april 2023 19:53

€ 1.000,-