Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Passende bitten/ bitfitter

Een fijn passend bit voor onze paarden

Het inschakelen van een bitfitter voor onze paarden om per paard het ideale bit te selecteren met aansluitend de aanschaf van het geadviseerde bit.
Elke paardenmond is anders en door het bit aan te passen aan de vorm en stand van het gebit, vergroot je de werkwilligheid en het welzijn van het paard bij het rijden.
Het correct aanmeten van een bit duurt 1 tot 1 ½ uur de kosten hiervoor zijn €60,- per paard en een nieuw bit kost tussen de €50 en €190,-

24 x €60,- is totaal €1440,- de kosten van een bit gemiddeld €100,00 is totaal €2400,-

We hebben zelf €1745,- voor dit project opgehaald.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

De Prinses Maxima manege is gevestigd in Den Dolder op het terrein van Reinaerde, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De manege is aangesloten bij de F.P.G. (Federatie Paardrijden Gehandicapten). Wekelijks rijden hier 400 ruiters met een verstandelijke, lichamelijke en psychische beperking onder begeleiding van ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. Er zijn recreatieve groepslessen maar ook individuele lessen waarbij het accent ligt op genieten van paardensport in de vorm die bij hen past. De verbetering van de lichamelijke en/of geestelijke conditie speelt daarin een belangrijke rol. Het paard fungeert hierbij als co-therapeut naast logopedist, fysiotherapeut en psychologe of de speciaal opgeleide F.P.G. instructeurs.

Participatie is bij ons geen doel, het is ons DNA. We denken in mogelijkheden en iedereen doet wat hij kan. De paarden buiten zetten, voeren, helpen van onze gehandicapte ruiters tijdens de les wanneer dat nodig is. Iedereen helpt elkaar. Onze paarden zijn onze helden, geen agenda’s, vooroordelen en heerlijk in het hier en nu.. zij brengen en houden ons bij onze ware “ik” en dragen zo bij aan de ontwikkeling van ons welzijn.
Het rijden en werken met gehandicapten is een zware belasting voor onze 24 paarden. Zowel fysiek als mentaal. Om deze topprestatie te kunnen leveren, is het essentieel dat zij ‘goed in hun hoofd en vel’ zitten. Ga maar na wat het vergt om dienst te doen als drager, maatje en therapeut van mensen die niet altijd natuurlijk meebewegen of spanning bij zich dragen.

Onze stichting komt niet in aanmerking voor subsidies. De inkomsten worden voornamelijk verkregen uit lesgelden, waarbij wij trachten de tarieven voor de doelgroep bescheiden te houden. Voor investeringen en vervanging van materiaal organiseren wij fondsenwerving activiteiten zoals verkoop van loten van de vriendenloterij, werving van donateurs, adoptie van paarden e.d.

Wat doe je als tegenprestatie

We organiseren het evenement sponsorspringen en bedanken onze donateurs via facebook.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

25

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

250

Doelgroep

Sport(en)
Paardensport
Handicap(s)
Lichamelijk,Visueel (blind/slechtziend),Meervoudig,Verstandelijk,Niet aangeboren hersenletsel,Psychisch
Leeftijdscategorie
Kinderen,Jongeren,Volwassenen,Senioren

Social