Direct door naar content
Afbeelding Verantwoording ASVZ Buddyrun

Verantwoording ASVZ Buddyrun

13 oktober 2023

BUDDY RUN 2023

De Buddy Run 2023 was een buitengewoon succesvol evenement. De deelnemers hebben hun persoonlijke grenzen verlegd, zich buiten hun comfortzone gewaagd en werden bij elke stap ondersteund door het toegewijde team van vrijwilligers en begeleiders. Want, bij de Buddy Run, doen we het samen!

Het terrein van Gym Force One in Dordrecht was perfect opgezet, met uitdagende obstakels voor deelnemers van alle niveaus. Bij elk obstakel stonden meerdere vrijwilligers klaar om te assisteren. In vergelijking met vorig jaar, waar we na de lockdowns en beperkingen genoeg vrijwilligers hadden op de eerste dag maar tekort op de tweede. Bij een volgende editie gaan we de inzet van vrijwilligers verstevigen door eerder vrijwilligers te werven. Zonder vrijwilligers is de Buddyrun simpelweg niet mogelijk.

Dit jaar hadden we 250 deelnemers op vrijdag en ruim 500 op zaterdag, wat een aanzienlijke groei is ten opzichte van de vorige editie in 2022, die 400 deelnemers telde. We verwelkomden dit jaar 5 externe organisaties waaronder Reinaerde, in tegenstelling tot slechts één vorig jaar.

De cliënten beleefden spannende en uitdagende momenten, terwijl hun buddy's hen door elke hindernis hielpen. Omgekeerd konden buddy's zelf ook spanning ervaren en werden ze op hun beurt geholpen door de cliënten. De blije gezichten spraken boekdelen over het succes van dit evenement, dat nog lang in de herinneringen van de cliënten zal blijven hangen.
Dit heeft op de lange termijn de relaties tussen begeleiders, familie, vrienden en vrijwilligers van de deelnemers versterkt. Daarnaast zijn cliënten uitgedaagd om te bewegen en om voor een volgende editie te trainen al lang voor het evenement plaatsvindt. Zo borgen we het effect op de langere termijn.

De deelnemers voelden zich sterk, dapper, uitgeput en voldaan, een ervaring die in schril contrast staat met commerciële Obstacle Runs, die vaak niet op deze doelgroep zijn afgestemd en hoge inschrijvingskosten met zich meebrengen.

Dankzij de aangevraagde subsidies konden we dit evenement mogelijk maken, met gratis deelname, muziek, vlaggen, ballonnen, prachtige t-shirts als finishgeschenk en opwindende waterobstakels die het evenement tot een groot succes maakten.

Namens de hele organisatie willen we u bedanken voor uw bijdrage. Wij willen volgend jaar wederom een Buddyrun organiseren en hopen dat wij weer op uw steun mogen rekenen. Wij zullen u dan ook uitnodigen op het evenement.

Crowdfundingproject: ASVZ Buddyrun

Naar project