Direct door naar content
Afbeelding Mooie editie van het  G-Sportweekend Amarant

Mooie editie van het G-Sportweekend Amarant

13 juli 2020

De 26e editie van het G-Sportweekend, 3 daags sportevent, zit er weer op. Wederom gehouden op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg van vrijdag 7 t/m zondag 9 juni. Dit grootste sportevent kent een achttal sporten. Waaronder het grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking, genaamd G-voetbalweekend welke bestond uit een vijf tal verschillende toernooien. 910 sporters (760 mensen met een beperking en 150 zonder beperking) uit binnen- en buitenland zijn met elkaar de strijd aangegaan. Er hebben 235 vrijwilligers zich ingezet om dit totaal event mogelijk te maken en mede door de bijdrages van 87 partners is dit event mogelijk gemaakt. We hebben ondanks het slechte weer toch nog een 3.000 bezoekers totaal mogen ontvangen.

Stichting Samen Sporten Tilburg organiseerde samen met zwemvereniging DIO, KVT (korfbalvereniging Tilburg), Stichting HandiCAP en Jeroen Verhoeven en AV Attila het G-Sportweekend Amarant. In totaal zijn er acht sportevents georganiseerd verdeelt over het terrein van Amarant.

Het grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestond uit zeven verschillende toernooien. Ruim 600 voetballers uit binnen- en buitenland gingen met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers. Het G-voetbalweekend telde zeven toernooien verdeeld over drie dagen.

Zaterdag 8 juni vond er op het Amarant terrein het 2e G-darts koppeltoernooi plaats. Tijdens dit toernooi bestond het koppel minimaal uit één G-darter of dartster. Zo speelde ze allemaal gezellig samen, waarin het G-darten voorop stond.

Stichting HandiCAP is een zorgmanege welke als doel heeft om mensen met een enkel- of meervoudige beperking het plezier van het paardrijden te geven. Dit paardrijden heeft een enorme toegevoegde waarde voor onze ruiters. Op motorisch, psychisch, sociaal en recreatief gebied worden allerlei doelen bereikt, maar daarnaast is het uiteraard ook een ontspannende en plezierige bezigheid. Op zaterdag en zondag konden de ruiters hun kunsten laten zien. Op zaterdagochtend werd er ook een honden-behendigheidswedstrijd georganiseerd, gevolgd door de F-proeven van de paarden. De zondag stond geheel in het teken van het opvoeren van sprookjes te paard.

Atletiekvereniging Attila en de Warandeloop Tilburg werkten samen mee aan het G-Sportweekend Amarant. Op zaterdag 8 juni kon je deelnemen aan de volgende onderdelen: Driekamp, 40 meter, kogel, 750 hardlopen en tussen 13.00 en 14.00 uur werden de finales van de driekamp georganiseerd.

Op zaterdag 8 juni werd er tussen 13.30 en 14.30 uur gestart aan een wandeltocht van 2,5 of 5 kilometer dwars door het gebied van Stadsbos013.

Ook op zaterdag werden er twee afstanden hardlopen georganiseerd. Iedereen kon en mocht daaraan deelnemen. Er waren een tweetal afstanden, te weten 750 en 1500 meter (over het terrein van Amarant).

Het 2e Zwem event op zaterdag 8 juni. Zwemvereniging DIO deed voor de tweede keer mee aan het G-sportweekend Amarant en zette hun beste beentje voor om mensen met een beperking een sportieve en leuke dag te bezorgen. Het 2e Zwem event bestond uit een zwemparcours in het zwembad van Amarant en zwemwedstrijden.

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni werden er verschillende korfbal activiteiten georganiseerd op het terrein van Amarant. Zaterdag 8 juni stond in het teken van het tweede G-korfbal event. Men organiseerde een Mono korfbaltoernooi met verschillende G-korfbalteams uit Nederland en België. Op zondag 9 juni werd er het tweede MIX integratie korfbal event georganiseerd.

Een eerste keer dat dit event werd georganiseerd, speciaal voor de doelgroep: meervoudige beperkte mensen. Waarmee de organisatie nu kan zeggen: we staan open voor iedere doelgroep, want er is in onze regio nog nooit zo’n event voor deze doelgroep georganiseerd. Zwemvereniging DIO en Stichting Erbij organiseerde ook op zaterdag een leuke belevingsmarkt die in de sportzaal van Amarant plaats vond. Hier kon je ervaring opdoen door onder andere te voelen, ruiken en proeven en kreeg je bijzondere foto’s te zien waarbij je mocht vertellen wat je zag. Met een koptelefoon op geluiden horen en benoemen/herkennen was een andere activiteit. Daarnaast kon je gebruik maken van de trampoline, darkroom, disco lounge, windtunnel en parachute. Kortom: beste spannend en iedereen kon hier aan mee doen. Behendigheids- en balspellen, de Toren van Pisa, Puzzelen en de Zenuwspiraal maakte deze activiteiten in de sportzaal compleet.

De volgende prominenten zijn gedurende het weekend, op verschillende momenten, aanwezig geweest: Michael Humblé, Wesley, Collin, Johnny Purple, Dave Ensberg (Directeur Jantje Beton), Wethouder Lahlah (Gemeente Tilburg), Ramon Victoria, Nadine Broersen, Inge de Bruijn, Johan Vlemmix en Ellen Zwartjes.

Als side event is er voor het vierde jaar het 8e Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd op zaterdag 8 juni. maar liefst vijftien diverse mascottes uit Nederland en België. De jury met voorzitter Johan Vlemmix, Ellen Zwartjes en zanger Wesley beoordeelden de mascottes op drie onderdelen: mascotte parade, dance battle een originele mascotterun van zo'n 300 meter. De winnaar was Zwolfje van PEC ZWOLLE en hij mag zich een jaar lang ‘Beste Mascotte van Nederland 2019’ noemen. Hiervan waren ook beelden te zien bij Omroep Brabant. https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3011841/Maar-liefst-elf-Brabantse-mascottes-maar-Zwolse-Zwolfje-gaat-er-met-hoofdprijs-vandoor

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van het G-Sportweekend Amarant 2019.

Tilburg.com:
http://tilburg.com/fotoboek/g-sportweekend-vrijdag/
http://tilburg.com/fotoboek/g-sportweekend-zaterdag/
http://tilburg.com/fotoboek/g-sportweekend-zondag/

Project: Samen sporten tijdens G-Sportweekend Amarant

Naar project
Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×