Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

G-honkbal in Hilversum

Opstarten G-team

Het oprichten van een G-honkbal team kost geld: er moeten speciale materialen aangeschaft worden (knuppels en ballen van zacht materiaal, slagpaaltjes en helmen) om te kunnen spelen.
Om aan promotie te kunnen doen om spelers te werven willen we een aparte flyer en posters ontwikkelen. De vrijwilligers die met het team aan de slag gaan spelen zelf bij de club of komen van buiten. Ze vinden het leuk om met de doelgroep te werken maar hebben er (nog) geen ervaring mee. We willen het nieuwe kader graag naar een cursus sturen die gericht is op het geven van trainingen aan de doelgroep.
Tot slot zouden we het heel fijn vinden als het team er tijdens wedstrijden als een echt sterrenteam uit ziet. Omdat het team niet veel wedstrijden zal spelen (6 tot 8 in een jaar) willen we tenues aanschaffen die in beheer van de club blijven en uitgeleend kunnen worden aan de spelers tijdens deze sportmomenten.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

ASC Hilversum Hurricanes is dé sportvereniging voor honkbal, softbal, en american football in Hilversum en Wijdemeren.
Om een inclusieve(re) sportclub te worden willen we mensen met een (verstandelijke) beperking ook een plekje op de club bieden door een
G-honkbalteam op te richten. G-honkbal is een individuele sport binnen een teamsport. G-honkbal is een aangepaste vorm van honkbal en softbal en zeer geschikt voor mensen met een (verstandelijke) beperking.
Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. Iedere speler heeft zijn sterke punten waarmee hij of zij een ander kan aanvullen. De een kan goed vangen en gooien, de ander weer goed slaan. Binnen het team is er voor iedere speler ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zo kunnen mensen met een beperking toch een teamsport beoefenen, waarin ze op een prettige manier bewegen en waar ze ook individueel hun actie maken.

Wat doe je als tegenprestatie

We nodigen de gulle gevers uit het op de DKF Landelijke G-honkbaldag die we op zaterdag 11 september bij ons op de club gaan organiseren waar ze een aantal consumpties krijgen, mee mogen lunchen en een aardigheidje na afloop ontvangen.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

12

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

12

Doelgroep

Sport(en)
Honk- en softbal
Honkbal
Softbal
Handicap(s)
Verstandelijk
Leeftijdscategorie
Jongeren

Social

Laatste donateurs

Anoniem

dinsdag 6 juli 2021 02:12

€ 20,-
Nanneke Reniers

maandag 5 juli 2021 22:42

€ 50,-
Anoniem

maandag 5 juli 2021 20:31

€ 50,-