Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Handbewogen sportrolstoel voor Emilio

Sporten voor Emilio mogelijk maken!

Help mij met een nieuwe rugby rolstoel voor het EK 2022!
Mijn naam is Emilio Moes, 29 jaar en trots onderdeel van de Nederlandse selectie rolstoelrugby. Ik ben geboren met de spierziekte Arthrogryposis Multiplex Congenita (A.M.C.) en de hartafwijking Morbus Ebstein. Mijn “beperkingen” houden mij niet tegen om te doen wat ik leuk vind. Eigenlijk zijn dit juist de dingen die mijn leven zo een bijzondere wending hebben gegeven.

Dankzij mijn “beperkingen” mag ik mijzelf trots onderdeel noemen van TeamNL, wordt ik vaak gevraagd om voor buitenlandse clubs te komen spelen, reis ik veel meer dan ik anders ooit had gedaan, ben ik meerdere keren benaderd voor media, heb ik hele inspirerende mensen mogen ontmoeten en heb ik denk ik een wat andere blik op de wereld.

Sinds mijn start in de sport tot vandaag de dag hebben mijn team en ik heel veel dingen samen meegemaakt. Wij begonnen als onwetend team onder aan de wereld ranglijst letterlijk uitgelachen door internationale teams. Samen zijn wij gestegen naar de A klasse van Europa en werden uitgeroepen tot the ones to watch op het EK. Wij hebben samen winst gepakt en samen verloren . Februari 2022 hebben wij wederom de kans om ons te bewijzen en hopelijk een plaats te bemachtigen op het WK. Dit is iets wat ik zeker nog hoog op mijn bucketlist heb staan.

Rolstoelrugby is een sport die gespeeld wordt door atleten met een beperking aan alle vier ledematen. Het is een teamsport van 4 tegen 4 op een speelveld ter grootte van een basketbalveld waarbij de bal met de rolstoel over de achterlijn gebracht moet worden om een try (score) te maken.

De stoelen die wij gebruiken voor rolstoelrugby worden allemaal op maat en naar wens van de speler gemaakt. Omdat onze sport de enige full-contact rolstoel sport is moeten er vaak reparaties plaatsvinden en is zo een stoel op hoog niveau na 3 jaar aan vervanging toe. In de video zie je mij een goede harde legale hit geven. Dit laat precies zien wat een stoel te verduren krijgt. Helaas is een goede rugbystoel best prijzig! Een groot deel van het benodigde bedrag heb ik al bij elkaar kunnen krijgen. Help jij mij met het laatste beetje, dan help jij mij om samen met mijn team misschien wel het EK 2022 te winnen!

Alvast heel erg bedankt en mocht je me financieel kunnen of willen steunen helpt het mij natuurlijk ook enorm als de mijn actie zou willen delen op je social media.

Met sportieve groeten,
Emilio Moes

Video's

Laatste donateurs

Rogier

Succes Emiel!

woensdag 21 juli 2021 18:06

€ 1,35
Anoniem

woensdag 21 juli 2021 18:01

€ 5,-
Anoniem

woensdag 21 juli 2021 17:52

€ 50,-

Matchfunders

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×