Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Obstacle trainingen

Obstacle trainingen voor kinderen met een specifieke behoefte en/of beperking

Hoe gaaf is dat, je eigen training in obstacle running? Dit kan nu, want in Halle is er een trainingslocatie voor kinderen met een specifieke behoefte en/of beperking.

De Buddy Obstacle Run in Zutphen en Hummelo is afgelopen jaar niet doorgegaan vanwege de Corona crisis. Maar de organisatie Battle4Kids is WEL doorgegaan. Daarom ging de stichting Battle4kids, waarbij stilzitten en lijdzaam toezien niet in het bloed zit, op zoek naar mogelijkheden om dit soort trainingen te geven aan deze kinderen. Zo werd de samenwerking met jeugdzorginstelling Den Besselder in Halle geboren. De organisaties sloegen de handen ineen en startten op het terrein in Halle een nieuw initiatief. Daar is een vaste trainingslocatie obstacle running ingericht voor deze doelgroep en is ook toegankelijk voor kinderen die niet bij Den Besselder verblijven.
Het belangrijkste is dat er samen plezier wordt gemaakt door te bewegen! Maar ook oefenen op techniek samen met een buddy, werken aan zelfvertrouwen en zelfstandigheid en eventueel doorstromen naar een reguliere sport of survivalvereniging kunnen doelen zijn! Per kind kan het doel verschillend zijn.
Voor kinderen t/m 16 jaar met een specifieke behoefte en/of beperking. Bijvoorbeeld kinderen met autisme, gedragsproblemen, verstandelijke en/of fysieke beperking.
In groepsverband via jouw instelling of een individuele training volgen is allemaal mogelijk. Wij leveren maatwerk en bepalen samen met jou het doel van de training per kind. Op de locatie staan diverse hindernissen die volledig zijn aangepast voor kinderen. Dus iedereen is welkom. Ze kunnen een trainingsprogramma volgen en ook met een rolstoel kunnen de Johan Cruyff foundation G-brug, de quarterpipe, de waterbalance en de wip wap worden overwonnen!
Wij willen graag in 2021 200 kinderen met specifieke behoefte of beperking een trainingen aanbieden met 4 vaste trainers en 2 sportambassadeurs van de Stichting Battlek4ids op nader te bepalen tijdstippen met instellingen of de individuen zelf. Afgelopen periodes zijn er in totaal 4 trainingen gegeven aan de kinderen van Den Besselder opgedeeld in 3 groepen van 10 kinderen op zaterdag en 1 groep van 10 kinderen op zondag. De continuïteit aan trainingen wordt in het voorjaar 2021 weer opgepakt.


Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

De Stichting Battle4kids organiseert evenementen op het gebied van Kunst, Cultuur, Natuur, Sport en Educatie, samen met de bewoners van een regio. Hoewel kinderen onze belangrijkste doelgroep zijn, richten we onze activiteiten juist op een breder publiek: het verbinden van kinderen met de rest van de samenleving is onze drijfveer. Onze vrijwilligers realiseren niet alleen mooie evenementen, maar vormen gaandeweg ook een waardevolle samenwerking met hun omgeving. Bestuurders, vrijwilligers en alle betrokken sponsoren worden ook gedreven om met de evenementen zeldzame kinderziekte(s) meer bekendheid te geven en meer onderzoek mogelijk te maken naar de bestrijding hiervan.

Wat doe je als tegenprestatie

Donateurs zijn welkom om te komen bij één of meerdere trainingen.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

75

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

75

Doelgroep

Sport(en)
Survivalrun en obstacle run
Handicap(s)
Gedragsproblematiek,Lichamelijk,Visueel (blind/slechtziend),Meervoudig,Verstandelijk,Niet aangeboren hersenletsel,Psychisch,Autisme Spectrum Stoornis
Leeftijdscategorie
Kinderen

Social

Video's

Laatste donateurs

Anoniem

Veel succes met dit mooie project! Ik kom graag een keer kijken.

vrijdag 1 januari 2021 16:48

€ 970,-
Anoniem

dinsdag 15 december 2020 20:32

€ 25,-
Anoniem

dinsdag 15 december 2020 13:53

€ 5,-