Direct door naar content
Afbeelding G-eweldig toernooi

G-eweldig toernooi

30 november 2022

G-eweldig,
Was het antwoord dat we na afloop kregen van de deelnemers en begeleiders die deelgenomen hadden aan het nationale G-team indoor softball toernooi, dat gehouden werd in sporthal Arkendonk te Oosterhout op Zondag 20 November.
Ongeveer 60 deelnemers en 25 begeleiders werden bij aankomst muzikaal welkom geheten door carnavals band D’Askruizen.
Moove sportcoach Marieke ten Bavel hield het openings woord en wenste alle deelnemers ontzettend veel plezier en hoopte dat de inzet van de aanwezige EHBO-ers van de vereniging EHBO Oosterhout niet nodig zou zijn deze dag.
Nadat iedereen zich opgewarmd had aan koffie en wat lekkers van Brownies and Downies op had, kon er begonnen worden aan de gezamenlijke warming up. Deze werd begeleid door voormalig Twins en Nederlands team speelster Daisy de Peinder. Maar goed dat er een korte pauze zat voordat de wedstijden begonnen, want een aantal spelers vonden de warming up al erg vermoeiend. De eerste bal werd gegooid door Patrick van Gool, waarmee het toernooi geopened werd.
De sporthal welke ter beschikking werd gesteld door de Gemeente Oosterhout via het Lokaal Sportakkoord, bleek voldoende groot te zijn om op twee velden tegelijk te spelen zonder dat dit tot grote problemen leidde. Natuurlijk ging er wel eens een bal per ongeluk naar het andere veld wat tot grote hilariteit leidde wanneer met deze bal verder gespeeld werd in het verkeerde veld.
De volop aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op zeer attractieve wedstrijden waarin honkslagen, homeruns, vangballen en zelfs buikslidings geregeld voorbij kwamen. En lukte het een keertje niet om de bal te raken, dan kon er altijd nog vanaf een slagpaaltje geslagen worden, want op deze dag was het element meedoen belangrijker dan winnen. Nadat de laatste wedstrijd gespeeld was, werd er nog een heuse home run derby gehouden, waarbij alle deelnemers hun slagkunsten konden vertonen. Het scorebord werd een paar keer op een haar na geraakt. Gelukkig werd het niet echt geraakt, want met die kostenpost hadden we geen rekening gehouden.
Uiteindelijk is iedereen uitgeroepen tot winnaar en mochten ze een medaille in ontvangst nemen. Ook kregen ze een goody bag waarvoor lokale sponsors leuke dingetjes ter beschikking hadden gesteld. Ter afsluiting stond er nog wat lekkers op ze te wachten in de kantine, welke de hele dag door vrijwilligers van onder andere Badminton Club Oosterhout (BCO) bemand werd.
Dank aan alle vrijwilligers en sponsoren (o.a. Jumbo, Allianz, Moove Oosterhout, DGL Warehousing &Distributie, Holland Foodz, Douglas, Veepro, Dutch rental Estate, ESJ, AtriumZ, Lions Club) en een groot aantal personen, waaronder jullie die ook een financiële bijdrage hebben gestort.
Toernooi commissie: Marieke, Lia, Ed, Ton, en Orson

Mocht u interesse hebben of iemand kennen die het leuk lijkt om op Maandagaviond van 18:30 tot 19:30 een keer met het G-team mee te trainen om te zien of dit iets voor hem of haar is, dan kunt u contact met ons opnemen via: g-team&twins-sc.com

Crowdfundingproject: Twins Indoor G-Team Softbal Toernooi 20 Nov 2022

Naar project