Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Giant-R2LL 24-Hour Cycling Challenge

Gewond maar niet verslagen

Met de Giant-R2LL 24-Hour Cycling Challenge willen we veteranen de mogelijkheid bieden om de uitdaging aan te gaan om binnen 24 uur de route van Pieterburen naar de Pietersberg over 422 kilometer af te leggen op de fiets.

Dit is voor de meesten van hen om meerdere redenen een uitdaging:

(1) Fietsen in het donker roept angsten op vanwege vroegere gebeurtenissen.
(2) 200+ of zelfs 400+ kilometer fietsen is een uitdaging. Men moet geconcentreerd blijven. Aangezien de spanningsboog van de meesten niet groot is, vormt dit een uitdaging.

Daarnaast is deze tocht een uitstekende mogelijkheid om veteranen onder de aandacht te brengen. De tocht start dan ook op 23 juni en eindigt op 24 juni, landelijke veteranendag.

Het samen met gelijkgestemden fietsen heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. Begonnen met de fietstocht Doorn-Sarajevo in 2015, gevolgd door Noordkaap-Doorn in 2018, Normandië-Oirschot in 2019 en Back2Bosnia in 2022, spreken wij uit ervaring als we zeggen dat wij veteranen uit hun isolement halen door ze te laten fietsen en daarmee een aanvaardbaar leven kunnen geven. Zie ook de video bij dit bericht die gemaakt is tijdens de tocht van Doorn naar Sarajevo in 2015.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

Stichting Ride2LiveLife ontwikkelt, organiseert en ondersteunt fietsprojecten van, voor en door unieke sporters. Daarnaast ondersteunt de stichting unieke sporters waardoor zij de mogelijkheid krijgen deel te nemen aan fietsprojecten en zich te ontplooien op het gebied van de wielersport.

De fietsprojecten zijn gericht op veteranen die tijdens de uitoefening van hun bijzondere beroep, lichamelijk en/of psychisch gewond zijn geraakt.

Zij zijn verenigd in het I CAN Wounded Warriors Cycling Team. Dit team bestaat naast gewonde veteranen ook uit anders geüniformeerden die tijdens de uitoefening van hun beroep gewond zijn geraakt en, de belangrijkste leden: de buddy's van de gewonden, die er voor zorgen dat de gewonde zich veilig voelt bij het beoefenen van de sport.

Wat doe je als tegenprestatie

Als tegenprestatie verzorgen wij alles rondom de tocht, zodat de deelnemers alleen maar hoeven te fietsen. Ook zullen wij de tocht in de media brengen en een social media actie starten om het project onder de aandacht te brengen.

Elke deelnemer zal ook een speciaal fietsshirt krijgen, gerelateerd aan de tocht. Daarop zullen ook alle sponsoren afgebeeld worden.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

20

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

25

Doelgroep

Sport(en)
Wielrennen
Handicap(s)
Psychisch
Leeftijdscategorie
Volwassenen

Social

Video's

Laatste donateurs

Bob

zondag 28 mei 2023 07:25

€ 15,-

Freddy

vrijdag 26 mei 2023 11:19

€ 25,-

Arnold van Zandbergen

donderdag 25 mei 2023 10:40

€ 50,-