Direct door naar content
Header afbeelding van dit project

Feestelijk paarden evenement voor iedereen.

Wil je komen kennis maken met ons in Winterswijk?

Op 11 juni vieren ons 45 jarig bestaan, dit vieren wij met onze leden, vrijwilligers, bestuur en belangstellenden uit de regio.
Deze dag zal bestaan uit een gezellig samenzijn met zoveel mogelijk mensen die de paardrijsport een warm hart toedragen.
Ook zullen er activiteiten plaatsvinden, denk aan demo’s, dressuurwedstrijdjes en kennis maken met het aangepast mennen met de koets.
Je kunt paardenknuffelen en er is een crea hoek.

Lees meer over dit project

Meer info

Over ons

SPG Oost Achterhoek biedt in Kotten (Gemeente Winterswijk)de mogelijkheid tot paardrijden voor mensen met een beperking waarbij plezier en ontspanning voorop staan.
Paardrijden:
Naast plezier en ontspanning heeft het paardrijden ook therapeutische effecten, zoals het gebruik van spiergroepen die anders nauwelijks worden aangesproken. Ook worden het zelfbewustzijn, het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van de ruiters versterkt door omgang met paard, mede ruiters, vrijwilligers en instructie.
De stichting beschikt over hulpmiddelen die het paardrijden beter mogelijk en comfortabeler maken. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructrices en de ruiters worden persoonlijk begeleid door getrainde vrijwilligers.
Mennen:
Naast het paardrijden is het ook mogelijk om binnen de stichting te mennen. Net als bij het paardrijden, staan bij het mennen plezier en ontspanning voorop. Ook bij de menners worden het zelfbewustzijn, het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden versterkt door omgang met paard, vrijwilligers en de instructie.
Er zijn aangepaste menwagens, wat het voor de menners mogelijk maakt om met hun rolstoel in de menwagen te zitten. Ook zijn er voor de menners speciale teugels die het sturen van de paarden gemakkelijker maakt. De menlessen worden verzorgd door een enthousiaste en ervaren ploeg menners. Inmiddels rijden de menners in Groenlo met 3 koetsiers. In Aalten en Winterswijk zijn er twee koetsiers.

Wat doe je als tegenprestatie

Publiciteit in de regionale media
Het geven van voorlichtings avonden
Melding op onze website en publiciteit via onze social media

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?

15

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?

70

Doelgroep

Sport(en)
Paardensport
Handicap(s)
Meervoudig
Leeftijdscategorie
Jongeren

Social