Direct door naar content
Dansen is het allerleukste! afbeelding nieuwsbericht

Dansen is het allerleukste!

03 april 2019

Mariette is 26 jaar en gek op dansen. Via sportcoach Anja hoorde ze over Balletstudio Tamara. Danslessen met andere meiden vanaf 14 jaar op top 40-muziek. Echt iets voor haar! Na de eerste les was ze meteen dol enthousiast.

Als sportcoach voor Uniek Sporten weet Anja goed wat er leeft in de regio. “Ik wist dat er een aantal jonge meiden met een beperking waren die enthousiast waren over dansen. Toen ik met Tamara, de eigenaresse van Balletstudio Tamara sprak, vond ze het direct een leuk idee. We besloten om het zes weken te proberen met een groep.” De plannen worden gemaakt en als Anja een flyer ophangt in de kleinschalige woonvorm waar Mariette woont, is ook Mariette heel benieuwd: “Ik danste vroeger altijd zelf in mijn kamer op top 40-muziek.

Mariette onthoud alle pasjes
Mariette geeft zich op en de eerste les die Tamara geeft is al direct een succes. Het is gezellig met de meiden onderling en Mariette geniet van de les: “Ik zit ook op zwemmen, maar dansen vind ik het leukste. Het is super gezellig en de top 40-muziek en de dansjes die we doen vind ik leuk. Ik onthoud de pasjes altijd goed en oefen ook veel op mijn kamer.” Tamara is daar blij mee: “Als ik zelf niet meer zeker weet wat het volgende pasje is, dan weet Mariette het altijd precies!” Voor Tamara is eigenlijk maar weinig anders aan het lesgeven voor deze groep met meiden met een beperking. “Ik dacht in het begin dat ik misschien op een andere manier les zou moeten geven, maar dat is helemaal niet nodig. Wel heb ik een extra assistent, want de zus van een van de meiden in de groep helpt me bij de lessen. Zo krijgt iedereen alle aandacht.

Optreden met goede kriebels
Al snel is duidelijk dat de groep ook na die eerste zes weken graag samen verder wil bij Balletstudio Tamara. Er komt zelfs een eerste optreden in Zevenbergen tijdens Koningsdag. Mariette: “Daar heb ik wel wat kriebels voor, maar dat zijn goede kriebels. Het is spannend op een leuke manier.
Tamara vind het het belangrijkste dat de meiden een gezellige tijd hebben tijdens een optreden: “Het is mooi als ze leren hoe ze zich op een podium moeten presenteren, maar het gaat ook om de gezelligheid achter de schermen en het samen ergens naartoe werken. Sommige meiden vinden het spannend, maar niets moet. Als ze twee minuten van tevoren zeggen dat ze liever niet opgaan, dan hoeft dat natuurlijk ook niet.

Gezellig appen
Inmiddels bestaat de dansgroep een jaar. Tamara ziet dat Mariette en de andere meiden zich hebben ontwikkeld. “Er is een groot verschil tussen de beginperiode en nu. Ze weten precies hoe de les is opgebouwd. We oefenen ook voor een nieuw optreden en alle nieuwe pasjes filmen we. Dat zetten we dan in de Whatsappgroep zodat ze het thuis kunnen oefenen.” Maar ook buiten de les sturen Tamara en Mariette weleens whatsappjes naar elkaar. Ze hebben namelijk een gezamenlijke interesse. Mariette: “We volgen allebei graag Max Verstappen in de Formule 1 wedstrijden. Als hij gaat racen, dan appen we met elkaar.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: