Direct door naar content
Voetbal zorgt voor rust en energie bij Jasper afbeelding nieuwsbericht

Voetbal zorgt voor rust en energie bij Jasper

11 november 2019

Voetballen, voetballen en nog eens voetballen. Voor Jasper Blaauwbroek (10) is het niet alleen zijn favoriete sport, maar vooral een manier om positieve energie te krijgen. Bovendien wordt hij door het voetballen bij VV Scharn in Maastricht een stuk rustiger in zijn hoofd.

“Ik vind het heerlijk om bezweet van het veld af te lopen. Zeker als we gewonnen hebben. Voor mij is ieder doelpunt bovendien een hoogtepunt”, vertelt Jasper. 

Voor mij is ieder doelpunt een hoogtepunt

Voordat hij begon met voetballen, behaalde Jasper eerst zijn zwemdiploma A. “Na een zware tijd om het zwemmen onder de knie te krijgen heb ik uiteindelijk mijn diploma gehaald. Daarna mocht ik eindelijk op voetbal. Eigenlijk heb ik nooit iets anders gewild. Voetballen met mijn team en het samenwerken om de tegenstander te verslaan vind ik erg leuk.”

Rust en concentratie
Van zijn vader Erik krijgt hij bovendien regelmatig advies over de sport. Erik Blauwbroek werkt als coach van het seniorenteam bij VV Scharn en heeft vroeger zelf ook altijd gevoetbald. “Ook mijn moeder komt naar iedere training kijken en helpt me als ik dat nodig heb. Gelukkig vind ik steeds vaker zelf de rust en concentratie”, legt Jasper uit.

Niet opgeven
De tienjarige Jasper heeft een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en heeft daar af en toe best wat last van tijdens het voetballen. “Ik probeer altijd mijn best te doen en mijn ASS-problematiek staat mij daar soms wel in de weg. Ik weet wat mijn gedrag soms met andere kinderen kan doen en probeer de onrust in mijn hoofd zelf te regelen. Ik geef nooit op. Voetbal is mijn passie en ik speel, met mijn ASS, maar mooi in het eerste JO11-elftal van mijn voetbalvereniging!”, vervolgt Jasper zijn verhaal.

Naast het zelf voetballen is hij groot fan van Ajax en spelers zoals onder andere Hakim Ziyech en ex-Ajacieden Frienkie de Jong en Mathijs de Ligt. “Ik zou graag een keertje naar een wedstrijd van Ajax willen om mijn favoriete team aan te moedigen.” 

Uniek Sporttalent
Jasper werd dit jaar derde bij de Uniek Sporttalent Verkiezing.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: