Direct door naar content
“Denk niet vanuit de beperking, maar vanuit de mogelijkheden.”  afbeelding nieuwsbericht

“Denk niet vanuit de beperking, maar vanuit de mogelijkheden.”

02 november 2020

Interview met Arno Hendrikx van Only Friends

Only Friends ook in Eindhoven

Arno Hendrikx weet volop jeugd in beweging te krijgen. Als vrijwilliger is hij al geruime tijd betrokken bij Only Friends Amsterdam en sinds november 2019 is hij zelfs de oprichter van Only Friends Eindhoven. Hij praat ons bij over hoe in de coronaperiode toch nog gesport kan worden en deelt mooie momenten met ons die zijn vrijwilligerswerk zo waardevol maken.

Op het sportcomplex van International School Eindhoven neemt Arno er goed te tijd voor. Hij vertelt: “Een aantal jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met Only Friends Amsterdam, een instelling die sporten voor kinderen met een beperking stimuleert. De organisatie is gestart met zes kinderen en inmiddels staat de teller op meer dan 800 actieve leden. In Amsterdam hebben ze nu zelfs een eigen sportcomplex met alles erop en eraan, volledig toegespitst op kinderen met een beperking!”

Omgaan met COVID-19

Sinds dé persconferentie van premier Mark Rutte in maart is ook het Eindhovense Only Friends team continu bezig met de maatregelen rondom het coronavirus. Arno: “Natuurlijk sporten we alleen wanneer het echt kan. Zeker met onze doelgroep, die toch wat kwetsbaarder is, moeten we natuurlijk goed oppassen. Sinds mei werd het allemaal weer wat vrijer, we zijn toen goed gaan rondvragen wie weer wilde starten met sporten. De kinderen hadden elkaar toen een tijdje niet gezien en ondanks dat ze elkaar niet lang kenden, hadden ze elkaar echt gemist. Als je ziet wat voor band ze onderling hebben opgebouwd, een soort familiegevoel. Het is een superleuke club met ouders, kinderen en begeleiding. Echt een genot om hier bij te horen!”

Elke zaterdag een mooi verhaal

Waarom is het werk van Only Friends zo belangrijk? Welke momenten maken het de tijdsinvestering waard? “Ik vind het zo ontzettend mooi om te zien wat bijvoorbeeld een middag wandklimmen met een kind kan doen. De boost aan zelfvertrouwen, het jezelf verrassen. Dat is echt heel waardevol en goed voor je motoriek. En belangrijker nog: het is heel leuk!”, vertelt Arno bevlogen. “En zo zie ik elke zaterdag weer nieuwe voorbeelden. Sport is dan zo’n waardevolle toevoeging.”, vervolgt hij. 

Veiligheid en plezier staan centraal

“Ik merk vaak dat ouders extra bezorgd zijn wanneer hun kind met een aandoening of handicap zoekende is naar een passende sport. Tegen hen zeg ik altijd: “Ben niet banger dan je kind zelf. Ze kunnen ontzettend veel en juist bij organisaties zoals die van ons staan veiligheid én plezier centraal. Je zal zien dat ze enorm gaan genieten.” vertelt Arno. Hij sluit het interview af met een uitnodiging: “Sterker nog: ik zou alle ouders in de omgeving willen uitnodigen om op zaterdagochtend een keer aan te sluiten op het sportcomplex van de International School Eindhoven en het eens te proberen. Een mooie ervaring gegarandeerd!”

Ben jij na het inspirerende verhaal van Arno geïnteresseerd en wil jij meer weten over Only Friends Eindhoven? Kijk dan op de website: https://onlyfriendseindhoven.nl/. Voor extra informatie kun je contact opnemen via info@onlyfriendseindhoven.nl. Woon je niet in de omgeving van Eindhoven en ben je benieuwd naar de beweegmogelijkheden in jouw regio of wil je meer weten over sporten met een beperking? Stuur dan een mailtje naar info@unieksportenbrabant.nl. Wij zorgen dan dat een beweegcoach bij jou in de buurt contact met je opneemt om jou gratis te ondersteunen bij het vinden van een passende sport.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: