Direct door naar content
Adventskalender - Uniek Sporten pakt uit! Vandaag, vrijdag 18 december december: (On)beperkt Wijksporten in Nijmegen afbeelding nieuwsbericht

Adventskalender - Uniek Sporten pakt uit! Vandaag, vrijdag 18 december december: (On)beperkt Wijksporten in Nijmegen

18 december 2020

In onderstaande vlog neemt Buurtsportcoach Pim jullie mee naar (On)beperkt Wijksporten 18+ in Nijmegen Dukenburg. Hij vertelt jullie graag wat en voor wie het is.

Wat is (On)beperkt Wijksporten 18+

In samenwerking met ambulant begeleiders van Unik, Pluryn, Driestroom, Driekracht, Dichterbij, ProPersona, RIBW en de Buurtsportcoaches Pim en Arno (uit de Nijmeegse wijken Dukenburg en Lindenholt) is een wekelijks laagdrempelig sportmoment gecreëerd. Naast sporten en bewegen is ook het sociale aspect (koffiemomentje) belangrijk.

Dit is voor bewoners (18+), in eerste instantie afkomstig van bovengenoemde organisaties, die een afstand hebben tot het huidig sport- en beweegaanbod. Vanaf januari 2021 zijn ook andere bewoners van Nijmegen welkom om wekelijks mee te komen doen.

Gebleken is dat veel van deze mensen behoefte hebben aan sporten en bewegen, maar door één of andere reden dit niet kunnen. Door in gezamenlijkheid een laagdrempelig, dichtbij en wekelijks sportmoment te creëren wordt hierop ingespeeld. Uiteindelijke willen we de mensen helpen naar structureel sport- en beweegaanbod. Voor de mensen waar dit niet haalbaar voor blijkt, kunnen ze blijven sporten en bewegen tijdens dit moment. We krijgen hierbij ook de hulp van Bruggenbouwers van MEE Gelderse Poort.

Het bijzondere aan dit project is dat het tot stand is gekomen in samenwerking met al deze verschillende organisaties. Door het succes wordt op dit moment bekeken of deze sportactiviteiten ook in andere Nijmeegse wijken georganiseerd kan worden.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: