Direct door naar content
Jong en oud genieten tijdens sportdag Onbeperkt Sportief afbeelding nieuwsbericht

Jong en oud genieten tijdens sportdag Onbeperkt Sportief

27 september 2021

Na een jaar afwezigheid was het woensdag 22 september 2021 weer tijd voor Onbeperkt Sportief. Deze sportdag is voor mensen die wegens een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt, hun leeftijd of om een andere reden zich niet makkelijk kunnen aansluiten bij een sportvereniging. Met deze dag moet de weg voor deze doelgroep om aan te kunnensluiten bij een club worden verkleind.

Op deze zonovergoten dag op de velden van de Lochemse hockeyclub opende wethouder Robert Bosch de dag. Hij benadrukte nog eens dat het belangrijk is dat iedereen kan en mag sporten. Hierna was het de beurt aan Aziz Maskoul van sportschool Way to Fit om met een gezamenlijke warming-up de deelnemers in beweging te brengen.

Vervolgens ging iedereen in groepjes alle sportieve onderdelen langs. De volgende sporten waren aanwezig: paardrijden, dansen op muziek, dammen, tafeltennis, bowls, hockey en voetbal. Ook de interactieve speelmuur trok veel belangstelling.

In de ochtend waren 45 deelnemers aanwezig: veel kinderen van het Speciaal Onderwijs en mensen die wonen bij een instelling. Zij hebben genoten van een sportieve en gezellige sportdag. Dit leverde veel vrolijke gezichten op. Rond de middag kreeg iedereen een mooie medaille en een lunchpakket mee naar huis.

In de middag kreeg de sportdag een vervolg bij woonzorgcentrum Gudula in Lochem. Volleybalvereniging Forza heeft daar een échte volleybaltraining  gegeven voor 14 ouderen die wonen bij Gudula. Ook hier spatte het enthousiasme er van af en verschillende bewoners konden al aardig met de bal overweg. Het initiatief lijkt zelfs een vervolg te krijgen, dit is een mooi resultaat van de sportdag. De middag bij Gudula werd afgesloten met een broodmaaltijd uit het lunchpakket dat ook hier alle deelnemers hebben gekregen.

Over de hele dag is het gelukt om een groot aantal mensen op zijn of haar manier in beweging te krijgen. Hiermee is de doelstelling van Onbeperkt Sportief meer dan geslaagd.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: