Direct door naar content
Week aangepast sporten in Flevoland afbeelding nieuwsbericht

Week aangepast sporten in Flevoland

26 oktober 2021

Van zondag 7 tot en met zondag 14 november staat Flevoland in het teken van aangepast sporten: een hele week extra aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een beperking. In bijna alle Flevolandse gemeenten wordt extra aandacht gegeven aan aangepast sporten door middel van verschillende activiteiten en promotie van het sportaanbod. De Week van het Aangepast Sporten is een samenwerking van onder meer gemeenten, sportverenigingen, onderwijs en zorginstellingen

Uniek! Maar doe gewoon!
Voorafgaand aan de  week van het aangepast sporten vindt de voorstelling Uniek! Maar doe gewoon! plaats. Mensen met een beperking hebben vaak bepaalde stigma en lopen veelal tegen vooroordelen op. Hoe gaat deze doelgroep hiermee om? En hoe kun je als omgeving hiermee omgaan? 
Tijdens de voorstelling gaat theatergroep Kracht van Beleving hierop in. In een speciale vorm van improvisatie zullen zij het publiek betrekken om scenes te spelen over mensen met een beperking. De inhoud van het stuk ontstaat dus in gesprek met verhalen uit het publiek. Op deze manier creëren zij een aantrekkelijke en herkenbare voorstelling die inspireert en verbindt. Klik hier voor meer informatie en om je kaarten te reserveren!

Multisportdag Lelystad
De week start met de Multisportdag in Lelystad op zondag 7 november. Voor de tweede keer presenteren Sportbedrijf Lelystad, GOL en Gehandicaptensport Nederland in Sporthal De Koploper een gevarieerd programma voor iedereen met een visuele beperking die een sport wil uitproberen! Op deze dag kun je de sporten: dansen, handboogschieten, running blind, blindenvoetbal, zwemmen, judo en showdown uitproberen.

Expertmeetings
Gedurende de week van het Aangepast Sporten worden verschillende expertmeetings georganiseerd voor trainers, coaches, sporters, professionals en vrijwilligers. Een expertmeeting kan een cursus, lezing, workshop of bijscholing zijn. De expertmeetings die worden aangeboden zijn: workshop sporten met een visuele beperking, inclusief sporten voor verenigingen en omgaan met gedragsproblematiek. Kijk voor alle informatie over de expertmeetings en voor het aanmelden op de website van Sportservice Flevoland.

Special Olympics in Almere
De Special Olympics Regionale Spelen komt wederom naar Almere toe! Op zaterdag 13 november strijden sporters met een verstandelijke beperking in 5 sporttakken om de winst bij de Special Olympics Regionale Spelen in het Topsportcentrum in Almere. Tijdens het evenement worden er ook verschillende side events en clinics aangeboden waar zowel deelnemers als toeschouwer gebruik van kunnen maken.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: