Direct door naar content
"Super knap dat ze dit allemaal doet." afbeelding nieuwsbericht

"Super knap dat ze dit allemaal doet."

21 maart 2022

Benthe uit Heerenveen zit op paardrijden en is een energiek meisje die heerlijk vrolijk in het leven staat. Haar moeder, Miranda Veenstra, vertelt: “Als ze op het paard zit dan komt ze even tot haarzelf, weer in haar eigen ruimte. Dan is ze één op één met het paard, waar het allemaal om haar draait.”

Haar passie voor sport komt niet van een vreemde, met twee sportieve ouders wordt het er met de paplepel ingegoten. “We vinden het belangrijk dat Benthe ook kan sporten dus we zoeken het op, waar Benthe ook maar in beweging kan komen en wat bij haar past.” Benthe heeft een aangeboren afwijking, genaamd het CHARGE-syndroom. Dat betekent dat ze slechtziend en slechthorend is en aan beide kanten haar evenwichtsorgaan mist. “Daarnaast heeft ze toen ze een half jaar oud was een hartoperatie gehad. Maar ze heeft de meeste beperking aan het slecht zien, slecht horen en dat haar evenwichtsorganen missen.”

Dit beperkt Benthe niet in haar sporten want naast paardrijden skiet Benthe ook. “En het zwemmen gaat ook goed. Super knap dat ze dat allemaal doet, ik ben gewoon super trots,” vertelt haar moeder. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam en geest, het verruimt ook je wereld. “Voor Benthe is het bijvoorbeeld heel sociaal, ze ontmoet haar vriendjes en vriendinnetjes. In alle omstandigheden is sport goed voor je.”

Uitleenservice
Wil jij ook lekker sporten en ontdekken welke sport bij jou past? Je kunt meer dan je denkt! Dankzij de uitleenservice van Uniek Sporten kun je sporthulpmiddelen uitproberen en krijg je advies. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: