Direct door naar content
Meld je snel aan voor de "Avond van de Unieke Sporter" afbeelding nieuwsbericht

Meld je snel aan voor de "Avond van de Unieke Sporter"

14 maart 2022

Op donderdag 21 april organiseert Uniek Sporten regio Arnhem 'de avond van de Unieke Sporter', een interactieve avond in samenwerking met en voor netwerkpartners, professionals, sportaanbieders en natuurlijk mensen met een beperking. 

Tijdens deze avond begeven we ons in de wereld van het aangepast sporten en bewegen. Laat je inspireren en informeren over de verschillende thema's. Tevens zal er voldoende gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten en te spreken. Samen zorgen we er namelijk voor dat sporten en bewegen mogelijk is voor mensen met een beperking! 

Programma
- 19.00 – plenaire opening
- 19.20 - 20:00 – 1e workshopronde
- 20.00 - 20:20 - ruimte om te netwerken
- 20:20 - 21:00 - 2e workshopronde
- 21:00 - Borrel na

Locatie
Aeres MBO
Pinkenbergseweg 5f
6881 BA Velp

Workshops
- Hoe laten we inwoners met een beperking meer gebruik maken van de buitenruimtes?
Kenniscentrum Sport en Bewegen neemt je mee in het sporten en bewegen in de buitenruimte. Waar moet je aan denken bij de opzet van verschillende buitenruimtes, wat zijn praktische voorbeelden van inclusieve buitenruimtes, en wat zijn minder goede voorbeelden? 

- Doelgroepbaden, hoe maken we daar optimaal gebruik van?
De laatste jaren zijn er in onze regio steeds meer doelgroepenbaden gebouwd. Voor wie zijn deze baden bedoeld en welke lessen vinden daar plaats? Sportbedrijf Rheden neemt je mee in de invulling van het nieuwe Biljoenbad. Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat deze baden optimaal worden benut.

- Om sporters met autisme te begrijpen, eerst autisme beleven! 
Via 9 korte opdrachten brengt het Autisme BelevingsCircuit (ABC), ontwikkeld door Autisme Centraal, je in de gevoelswereld van autisme. Het maakt niet uit of je juist veel of weinig kennis en ervaring hebt met autisme, bij het ABC staat de beleving centraal. Tijdens en na elke opdracht zorgt de workshopleider ervoor dat je de opgedane ervaring kunt koppelen aan autisme (in theorie en praktijk). 

- Sporters in een rolstoel, hoe voelt dit en wat zijn drempels?
Tijdens deze workshop ervaren we tijdens een rolstoelvaardigheidstraining hoe het is om in een rolstoel te zitten. Hoe neem je een drempel in een gebouw, wat als je een helling af moet en en hoe moet je balanceren? Ervaar hoe het is, zodat jij je beter kan inleven in de rolstoelsporter.

Aanmelden
Ben je geinteresseerd in deze bijeenkomst? Wil jij je graag verdiepen in de gehandicapte sporter? Wil jij je meer inzetten voor de inwoners met een beperking? Meld je gratis aan voor deze netwerkbijeenkomst. Aanmelden kan door een mail te sturen naar regioarnhem@unieksporten.nl o.v.v. Avond van de Unieke Sporter. Vermeld hierbij de twee workshops waaraan jij wilt deelnemen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: