Direct door naar content
Op weg naar de Special Olympics: Maak kennis met EsmeeAnne afbeelding nieuwsbericht

Op weg naar de Special Olympics: Maak kennis met EsmeeAnne

23 mei 2022

Voordat ik jullie meeneem naar mijn sportwereld wil ik me kort voorstellen. Ik ben EsmeeAnne, nu 23 jaar en woon begeleid in Zevenaar sinds nu bijna 3 jaar.Toen ik 14 maanden oud was kreeg ik de diagnose epilepsie en verder werd bekend dat ik aangeboren nier- darm afwijking heb met onderliggende jeugdreuma.

Mijn beperking laat mij niet belemmeren om te gaan sporten. Vanwege de reuma ben ik al vroeg begonnen met zwemmen en daar voelde ik me thuis, in het water voel ik me vrij. Tijdens het zwemmen kan ik mezelf zijn!
Vanaf mijn diploma’s ben ik doorgegaan op de zwemclub met mooie hoogtepunten als meedoen met de Nederlandse kampioenschappen, wedstrijden in België… maar de World Games Special Olympics in Los Angeles met goud op de 800 meter vrij én in Ulft bij de Nationale Spelen mijn eerste echte open water zwemwedstrijd, blijven zo bijzonder.

Ik blijf zoeken naar uitdagingen, blijven prikkelen en meer uit mezelf halen. Via de Opkikker heb ik al 3x de Dam tot Dam gelopen. In 2018 heb ik de wens uitgeroepen om een Triathlon te doen bij de Special Olympics. En dit jaar gaat het echt gebeuren! 2 juli in Holten. 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.
Daar train ik nu hard voor. Zwemmen doe ik altijd al 2 x in de week. Van maart tot oktober loop ik maandagen op de atletiek baan, ook om de techniek onder de knie te krijgen. Elke dinsdag train ik op de fiets met mijn vriend. Bij de atletiek ligt bij mij de uitdaging in het fietsen. Paar jaar geleden ben ik bij een fietstraining flink gevallen. Het heeft even geduurd maar ik ben ondertussen mijn angst kwijt en met hulp leer ik nu schakelen en gaat het steeds beter.

Mijn idee is ook zeker - laat je beperking geen belemmering zijn om te gaan sporten! Ga uitdagingen aan en vraag hulp!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: