Direct door naar content
Spannende strijd verwacht bij NK rolstoeltennis! afbeelding nieuwsbericht

Spannende strijd verwacht bij NK rolstoeltennis!

12 december 2022

Het NK (Rolstoel) Tennis is het afsluitende toernooi van het seizoen en ook gelijk alvast een opwarmer naar het volgende jaar, legt technisch directeur Jacco Eltingh van de KNLTB uit: “De Nationale Kampioenschappen zijn een belangrijk toernooi, omdat het spelers de mogelijkheid geeft om dichtbij huis wedstrijdritme op te doen voor het nieuwe tennisseizoen, want eind december vertrekt een groot gedeelte richting Australië. Voor alle tennisfans is dit evenement een unieke kans om Nederlands beste spelers van dichtbij in actie te zien. Het belooft een mooie week te worden met veel beleving op en naast de baan.”

Wereldtop

De Nederlandse titel in het vrouwenrolstoeltoernooi wordt een strijd tussen absolute wereldtoppers. Anniek van Koot en Jiske Griffioen nemen het op tegen de nummer één van de wereld: Diede de Groot. Zij verloor dit seizoen geen enkele wedstrijd. Vorige maand won ze na alle Grand Slams in Oss nog de wereldtitel in het rolstoeltennis. De grote vraag zal zijn: kan Diede in Amstelveen die perfecte reeks doorzetten?

Bij de mannen zijn alle ogen gericht op Ruben Spaargaren. De 23-jarige speler uit Aalsmeer is namelijk als eerste geplaatst. Zijn grote concurrent voor de titel is meervoudig kampioen Maikel Scheffers.

Kom ook naar het NK!

Wil je al deze toppers in actie zien? Kom dan naar Amstelveen voor het NK Tennis! Na de kwartfinales op maandag gaat het rolstoeltennistoernooi op donderdag verder met de halvefinales. De finales worden op zaterdag gespeeld. Tot en met donderdag zijn de wedstrijden gratis te bezoeken. Er zijn ook rolstoelplekken gereserveerd. Voor de wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag moet je wel tickets kopen.

Fotobijschrift: Diede de Groot bij de ITF Wheelchair Tennis Masters 2021. Foto: via Team Toc

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: