Direct door naar content
Ken je BikeRunning al? afbeelding nieuwsbericht

Ken je BikeRunning al?

08 mei 2023

Je wilt graag hardlopen, maar je kan moeilijk een maatje vinden. Je wilt graag een maatje, omdat je bang bent vanwege je slechte zicht te struikelen over een losse tegel of een stoeprand.

Twee jaar geleden heeft de bewegingswetenschapper van de VU Berry den Brinker de oplossing gevonden: BikeRunning. Hij bedacht een manier waarop je heel veilig achter een fiets kunt hardlopen. Daarvoor heeft Berry een speciaal stokje ontwikkeld waarmee je tijdens het hardlopen de fiets vasthoudt: de BertyStick Het voordeel: je hoeft niet bang te zijn tegen iemand op te lopen en je loopt altijd op een vlakke ondergrond. Daarvoor zorgt je begeleider op de fiets. In deze video demonstreert Berry BikeRunning in het Vondelpark en leer je meer over waarom Berry zo gepassioneerd is om deze manier van bewegen met nog vele andere mensen te delen.

Nieuw! De BikeRunning clinic

Wil jij eens kennismaken met BikeRunning? Dat kan, want vanaf mei 2023 geeft Berry den Brinker samen met zijn BikeRunning-partner Betty Veenboer gratis clinics aan geïnteresseerden. Je leert hoe je de BertyStick moet vastmaken aan elke willekeurige fiets, hoe je kan praten met elkaar tijdens het lopen en hoe je elkaar moet waarschuwen voor onverwachte situaties.

Voor wie zijn de clinics?

Iedereen die niet alleen durft hard te lopen door slecht zicht of iets anders mag meedoen aan de clinic. In een uurtje weet je alles over BikeRunning. Het is voor iedereen, van 8 tot 80. De clinic is voor zowel de hardloper als voor de begeleider op de fiets. Neem dus iemand mee die jou wil gaan begeleiden, bijvoorbeeld een ouder, vriend, vriendin of je buurvrouw. We beginnen met duo-clinics, voor de hardloper en begeleider, zodat jullie alle nodige aandacht krijgen. De begeleider moet zich immers ook veilig voelen en weten wat daarvoor te doen.

Wil je BikeRunning eens uitproberen?

Neem dan contact op met Berry den Brinker voor een afspraak voor een gratis clinic via het e-mail adres: clinic@bikerunning.nl. De clinic vindt plaats in Het Vondelpark. Verzamelplaats Van Eeghenlaan 8 HS – 1071 EL 8 Amsterdam bij Stichting SILVUR. De BertyStick is na afloop van de clinic te leen of te koop voor een vriendelijke prijs. Meer informatie is te vinden op de website: https://www.silvur.nl/bikerunning/

Fotocredits: Eva Plevier / Het Parool

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: